Průzkum: Lubomíra Zaorálka by chtělo za premiéra více lidí než Andreje Babiše

09.09.2017 12:34

Podle reprezentativního průzkumu agentury STEM z letošního srpna je ministr zahraničí a volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek třetím nejpopulárnějším politikem v České republice. S podporou 38,4 % respondentů se umístil za prezidentem Milošem Zemanem (51,6 %) a předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem (43 %).

Průzkum: Lubomíra Zaorálka by chtělo za premiéra více lidí než Andreje Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Lubomír Zaorálek se v polovině června stal volebním lídrem a kandidátem na post premiéra za ČSSD, což podle průzkumu zaregistrovalo 69,2 % respondentů. Pro 30,8 % je to naopak nová informace.

Jak prokázal průzkum, s názory ministra Zaorálka souhlasí 45,3 % těch respondentů, kteří jeho názory znají. Celkem 3,9 % z těchto respondentů s názory Lubomíra Zaorálka souhlasí zcela a 41,4 % spíše. Nesouhlas s názory L. Zaorálka vyslovilo 40,1 % respondentů, 10 % nesouhlasí s jeho názory vůbec, 30,1 % respondentů s nimi nesouhlasí spíše.

Z 86,7 % respondentů, kteří se vyjádřili, že ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka znají, se většina – celkem 52,8 % respondentů - vyslovila, že by byl pro ně lepším premiérem než Andrej Babiš. Předsedu hnutí ANO v tomto srovnání preferuje 47,2 % respondentů.

Průzkumu veřejného mínění agentury STEM, který probíhal ve dnech 17.08. – 23.08.2017, se zúčastnilo celkem 1065 respondentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty