Průzkum: Téměř polovina Čechů během dovolené houbaří

31.08.2017 16:35

Houbaření je bezesporu jedním z českých fenoménů. Češi sbírají houby ve všech ročních obdobích a připravují z nich bezpočet lahodných pokrmů.

Průzkum: Téměř polovina Čechů během dovolené houbaří
Foto: pixabay.com
Popisek: Houbaření - ilustrační foto

Za vášnivé houbaře se považuje v souhrnu 38,5 % respondentů, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR. Nicméně houby sbírají i méně vášniví či příležitostní houbaři.

Houby pak suší v souhrnu 59,2 % dotázaných. V zavařování těchto lesních plodů si pak libuje v souhrnu 19,7 % domácí populace.

Skutečnost, že český národ má zálibu ve sběru hub. dokumentuje i zjištění, že v souhrnu 48,3 % dotázaných uvedlo, že se sběru hub věnují i na dovolené.

Poněkud zarážejícím zjištěním je, že pouze v souhrnu 5,6 % Čechů sbírá houby, které dokonale znají. Češi tedy mají houby velmi rádi, ale odborníci rozhodně nejsou, což dokládá i každoroční statistika, dokumentující otravy z jedovatých hub.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…