Radim Valenčík: Co mi odpovíte, "vítači" této vlády?

12.07.2018 18:12

Nejsem nadšený z této vlády. Přesněji – mám velké obavy z toho, jak si povede zejména v oblasti zahraniční politiky, resp. geopolitice.

Radim Valenčík: Co mi odpovíte, "vítači" této vlády?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Valenčík

ANI JEDEN POSLANEC ANI Z JEDNÉ STRANY (!!!) nenašel odvahu a nepřipomněl šéfovi staronové vlády naprosté selhání s kauze Novičok. V kauze, která mohla mít nedozírné následky. – Z toho nemůže vzejít nic dobrého!

A nejde jen o kauzu Novičok, která přerostla v naprostou frašku. Jde třeba též o výsledky došetření údajného chemického útoku Dúmě, který byl provokací sloužící k vyhrocení konfliktu nejen v Sýrii, ale pokusem o vyvolání vojenské konfrontace NATO (tedy i nás) s Ruskem. Mj. před pár hodinami varoval bývalý britský velvyslanec v Sýrii Peter Ford, že falešný chemický útok jako byl ten z Dúmy zvyšuje riziko obrovské krize .

Sledoval jsem vystoupení jednotlivých poslanců jen okrajově a přes on-line zpravodajství. Ono to ani nešlo jinak. Naprostá sterilita drtivé většiny vystoupení, diletantství v domácí i zahraniční politice.

Je tato vláda přípravena reagovat na další provokace, kterými se současné degenerující jádro globální moci pokusí vtáhnout svět do zničujícího konfliktu?

A jsme připravení my ji přitlačit k tomu, aby se nepodílela na politice stupňování zločinů?

Uvítám odpověď ze strany těch, kteří vznik této vlády uvítali, i těch, kteří ji považují za "menší zlo", nebo těch, kteří se obávali toho, že pokud by nevznikla, byl by chaos...

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…