Rostislav Vondruška: Čeho se obává Karla Šlechtová?

11.06.2015 17:41

Z nedávných vyjádření ministryně Šlechtové na adresu bývalého vedení CzechTourismu a k mé osobě je zřejmé, jak snadno a přirozeně se snoubí nekompetentnost s arogancí a drzostí. Šlechtová organizuje demolici agentury CzechTourism a zakrývá to plamennými řečmi o hospodárnosti a efektivitě vynaložených prostředků. Přitom přihlíží, jak se v současném CzechTourism přidělují zakázky bez soutěže, přijímají se manažeři bez potřebného vzdělání, jistěže bez výběrových řízení a kvete klientelismus, nepotismus a nevybíravý bossing, díky kterému již musela jedna z obětí vyhledat pomoc psychiatra.

Rostislav Vondruška: Čeho se obává Karla Šlechtová?
Foto: mmr.cz
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

Kozel zahradníkem

Vrcholem je prozatím přijetí neúspěšného starosty obce, kterého odvolalo zastupitelstvo jedenácti hlasy ze třinácti kvůli zprávám kontrolního výboru, kde mu bylo opakovaně vytýkáno množství nedostatků při řízení obce. Z těch zásadních se jednalo o nestandardní výběrové řízení při přijímání nového zaměstnance, starostova rozhodnutí bez vědomí rady či zastupitelstva, nebo nedostatečná prezentace obce a regionu na veřejnosti. (viz Rokycanský deník,)

Za zmínku stojí, že právě díky této nové “posile” týmu CzechTourism jsou nyní téměř všichni noví partneři a dodavatelé agentury z Plzeňského kraje, nechybí mezi nimi ani firma, kterou vede podnikatelka v oblasti esoteriky a CzechTourism od ní koupil za Kč 200 tis. personální audit sestávající ze 12 snímků power pointu, včetně nadpisu a posledního snímku“ Děkujeme za spolupráci!” “Neplzeňští dodavatelé jsou nyní v CzechTourismu nežádoucí a téměř každý se obává obstrukcí při plnění smluv a špatné platební morálky současného vedení agentury.

Likvidace kreditu CzechTourismu v zahraničí

Nové vedení CzechTourism neposkytuje patřičnou podporu svým zahraničním kancelářím, posílá jim pozdě finanční prostředky na provoz i marketing,  a ty se tak stávají pomalu a jistě nesolidními partnery na trzích, které jsou pro český incoming klíčové. Jak dlouho bude trvat, než se to negativně projeví na výkonech cestovního ruchu? Doporučuji všem zainteresovaným, aby se na pravý stav věcí zeptali zahraničních ředitelů CzechTourism, kteří budou v době od 19.do 26.7. mít setkání v pražské centrále.

Jaké úmysly má Karla Šlechtová s CzechTourism?

Zdá se, že u ministryně neoblíbená agentura (i když ji ráda využívá ke svému zviditelnění v médiích), má namále. Ministryně jí totiž odebrala správu jejích vlastních webovských portalů, převádí její majetek na MMR (zaměstnancům bylo taktně a šetrně vysvětleno novým vedení, že je to proto, aby majetek nerozkradli). Tímto způsobem a tempem mohou z CzechTourism brzy zbýt jen trosky. Pokračuje exodus zaměstnanců a možná si ministryně koleduje o reakci podobnou té v agentuře pro sociální začleňování. Karla Šlechtová se šest měsíců rýpe v minulosti, své vlastní subjektivní názory vydává za objektivní realitu, účelové kontroly s předem daným zadáním za audity a těmito nesmysly omračuje media. Její výpady vůči mne mají za cíl poškodit mé jméno natolik, aby jsem nemohl nastoupit na místo generálního ředitele Českých center, o které se ucházím.  Evidentně a oprávněně se obává, že bych z této pozice požadoval po partnerských kancelářích CzechTourism spolupráci a synergii nejméně tak kvalitní a rozsáhlou, jakou tyto dvě agentury měly v době, kdy jsem vedl CzechTourism. To je ovšem pro ministryni noční můra, neboť její kroky vedou opačným směrem. Karla Šlechtová vede CzechTourism (neboť ona ho skutečně řídí!) destruktivním způsobem a utvrzuje zaměstnance v tom, že nejlépe je nedělat nic, protože tak se nic nezkazí a nehrozí jim její hněv a nevole, které se bojí, aby nepřišli o zaměstnání.

Nečinností agentury ovšem dříve nebo později utrpí cestovní ruch v Česku a samozřejmě I lidé, kteří jsou na něm existenčně závislí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

9:39 Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

Až pojedu zítra (3. května) od Mariánských lázní směrem na Cheb, budu se dívat doprava. Což se na to…