Rudolf Mládek: Do koše "ubožáků"

24.04.2020 14:57

Tam údajně patří každý, kdo nevelebí program a vůdce Demokratické strany, jejíž kandidát Joe Biden usiluje o získání úřadu amerického prezidenta.

Rudolf Mládek: Do koše "ubožáků"
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Demokraté zvolili taktiku českých „demokratů“, kteří po roce 1989 téměř vše, co vytvořili občané v éře vlády komunistické strany, prohlásili za špatné. Sice neprohlásili občany za ubožáky, ale jako by se stalo. Asi proto se 20 let nestaví dálnice, vysokorychlostní železnice, jaderné elektrárny, a dokonce i výstavba nových bytů se potácí na třetinových číslech časů tzv. normalizace. Asi si čeští „ubožáci“ víc nezaslouží.

Termín „ubožáci“ jak první vyslovila Hillary Clintonová ve své volební kampani, kde hlavním tahounem měla být její podpora „přínosného, ozdravného a užitečného“ globalismu. Clintonové „deplorables“, tedy ubožáci, které globalizace semlela, jí ale prohráli volby. Dnes dávno závislá (nejen)americká média se navíc snaží co nejvíce kritizovat současného amerického prezidenta Trumpa, až se jeden diví proč tak zuřivě. Kritika všech politiků za jejich chyby je žádoucí, ale jednosměrná však zavádí ke spekulacím, že je účelová a podplacená.

Pojme se podívat na hlavní obvinění, že prezident Trump podcenil pandemii koronaviru.

31. ledna - prezident Trump zakázal lety z Číny a následně z Evropské unie, která velmi ostře proti tomuto kroku protestovala. Jak se ukázalo, EU se od začátku vystupovala nejen vůči USA, ale i vůči členským státům EU za uzavírání hranic velmi kriticky. Dodnes zdůvodnění této kritiky chybí.

5. února - Demokraté obvinili prezidenta Trumpa z nedemokratických praktik za jeho zákaz cestování do Číny. Nápadná podoba s EU například u Maďarska, kdy všechna obvinění vůči premiéru Orbánovi musela nakonec Jourová v televizní debatě OVM dementovat.

24. února - Nancy Pelosiová, předsedkyně Sněmovny reprezentantů Spojených států amerických a členka Demokratické strany, ve svém videu propagovala přílety čínských turistů. Po prokázání trapnosti a nebezpečnosti této propagace video stáhla.

13. března - Starosta New Yorku DeBlasio vybízí na videu Newyorčany, aby se neřídili žádnou doporučovanou karanténou vyhlašovanou Bílým domem a dál řídili svůj každodenní život jako obvykle. Pozn. Karantény nevyhlašuje prezident USA, ale jsou zcela a plně v kompetenci guvernérů jednotlivých amerických států.

Jistě lze kde co v životě popřít, ale co se jednou objeví na internetu, to je tam navždy a zůstane, i když to autor stáhne.

7. února pobavil Trump svět výrokem, že doufá, že příchod teplejšího počasí v dubnu učiní celé nákaze přítrž. Svět se smál, ale vědci nikoliv, už proto, že připouštěli obdobné závěry. (1)

Zveřejněná tabulka je z toho pohledu jistě zajímavá:

tabulka

Z celkových dat se vymyká pouze jižní stát Luisiana s úmrtností 5,7%. Ale zde jsou důvody především v jasné nekázni a chudobě jisté části obyvatelstva. (2)

Je vhodné připomenout, že úředníci zdravotnictví přiznali, že první pacient zemřel na koronavir až 6. února. Tedy po 31.lednu a zákazu Trumpa. Bylo to v Santa Claře a druhý zemřel 17. února, opět v Santa Claře v Kalifornii. (3)

Doba koronaviru má i své úsměvné stránky, byť zde se jedná o hořký smích. Již zmiňovaná Nancy Pelosiová, předsedkyně Sněmovny reprezentantů, když předváděla v noční show své drahé kuchyňské spotřebiče, předvedla k tomu i svou sbírku zmrzliny pro labužníky. A to v době, kdy Američané v naprosté nouzi stojí v milionové řadě na příjem státní pomoci. Voda na mlýn „deplorables“ tekla plným proudem, když mnozí připomněli výrok francouzské královy, která když viděla protestující Paříže a zjistila, že nemají chléb, se zeptala, proč tedy nejedí koláče. „Nechte je chvíli jíst.“, řekla údajně královna Marie Antonietta, následně dne 16. října 1793 popravena v rámci francouzské revoluce.

Trumpův tábor proto dal Pelosi novou přezdívku: Nancy Antoinetta s výrokem „Nechte je jíst zmrzlinu“. (4) Inu „deplorables“ podle nejvýše postavené Demokratky smí i mlsat.

Vrátíme-li se k vážnému tónu, pak je zřejmé, že karanténami a postupným uvolňováním éra koronaviru nekončí a její politická rovina teprve začíná. Obvinění Číny z Japonska, Austrálie i dalších zemí přibývají. Americký stát Missouri již podal žalobu na Peking a žádá po něm náhrady za ztráty na životech a hospodářský chaos. Nepochybně nezůstane sám. Šéfredaktor německého deníku Bild, Julian Riechelt, Číně napsal: „Vaše vláda a vaši vědci už dávno věděli, že koronavirus je vysoce nakažlivý, ale svět jste ohledně toho nechali tápat!“ K objasnění původu pandemie vyzvala Čínu pod tlakem veřejnosti i kancléřka Angela Merkelová, která v prvních týdnech pandemie byla jako obvykle zalezlá a věnovala se své taktice: Vše vysedět. Čína čelí i útoku z Brazílie kvůli twitterovým výrokům ministra školství Abrahama Weintrauba, který Čínu obvinil z toho, že koronavirus byl součástí čínského plánu na ovládnutí světa. (5)

Ostatně úloha Světové zdravotnické organizace- WHO se také jeví velmi podezřelá. Její představitel, Tedros Adhanomna, na oprávněnou kritiku za zpoždění a nepřesnost zpráv o koronaviru reagoval typickým způsobem a obvinil své kritiky z rasismu. Jak příznačné. Jenomže Adhanomnovo tutlání nebezpečí koronaviru až příliš připomíná obdobné tutlání, kterého se dopustil jako etiopský ministr zdravotnictví, když popíral epidemii cholery v Etiopii v letech 2006, 2009 a 2011. Žádnou důvěryhodnou osobou tento čínský obdivovatel rozhodně není.(6). Nepřekvapí, že v popularitě stoupající Merkelová hned přispěchala s obhajobou WHO, která se přitom neuměla rozhodnout ani u nošení roušek. Doba pokoronavirová bude horká.

Zdroje:
(1) ZDE
(2) ZDE
(3) ZDE
(4) ZDE
(5) Více ZDE
(6) ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.