Rudolf Mládek: Globalisté a EU posílí

05.05.2020 19:35

Takové názory se ozývají jak od ekonomů, tak od politologů. A zdá se, že nejsou až tak od věci. Důvodů je více, ale především jeden je podstatný: Peníze. Globalisté mají peníze a současnou krizí příliš neutrpí. Jiní naopak posílí (internetoví magnáti například), a někteří si navíc hodně polepší. Tedy ti, co se jich dotýká vše kolem koronaviru. Od roušek počínaje a vakcínou konče.

Rudolf Mládek: Globalisté a EU posílí
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

A jsou to globalisté, kteří vlastní většinu světových médií a financují novináře, aby psali tak, jak oni potřebují. Pokud byla kdysi média hlídacím psem demokracie, tak ten zmizel v nenávratnu a mnohá média plní úlohu užitečného hlásiče jen v zájmu globalistů a jejich politiků. Nedávné odhalení magnáta Sorose televizí Prima, jak ovlivňoval volby do Evropského parlamentu v roce 2014, je jen kapkou v celém systému.

Jsou to opět globalisté a oligarchové, kteří někdy skrytě, jindy otevřeně vynakládají rozhodující částky na volební kampaně a „lid“ si může zvolit jenom z jimi dané nabídky. Koronavirová pandemie proto podle ekonomů pozici globalistů příliš neohrozí, po vakcíně proti koronaviru SARS-CoV-2 se naopak pozice globalistů upevní.

Obdobně politologové odhadují postavení EU, resp. Evropské komise, protože ta všechnu kritiku přežije, neboť se nikomu nezodpovídá a je de facto neodvolatelná. Zatím žádná z 27 vlád nevolá po zásadní změně v EU, nevolá nikdo po nějaké transformaci celého toho nefunkčního systému a odvážní kritici EU zjišťují, že nenacházejí nikde žádnou politickou vůli pro jakoukoliv změnu.

Anketa

Vadí vám, že policie a soudy stále popotahují Petra Nečase?

12%
88%
hlasovalo: 9934 lidí

Státy Evropské unie postižené pandemií zajímá jen jedna věc: Již zmiňované peníze. A všichni vědí, že jim nakonec zaplatí nikoliv bohaté státy, ale daňoví poplatníci obecně. Miliardy, biliony… je to lhostejné. Bohaté státy Evropské unie nemají na změně EU vůbec žádný zájem, a kdo má peníze, tak ten určuje vývoj. Ani případné vzedmutí „lidu“ v Itálii či Francii pravděpodobně nepovede k opuštění EU a ani eura, ale jen k další licitaci peněz.

Takto vidí nejbližší budoucnost ti, kteří sází na to, že nakonec peníze přebijí vše. Přebijí národní zájmy, propad ekonomiky, chyby z pandemie a možná i prokázanou nedbalost při úniku koronaviru.

Pandemie byla chybou, ale nikoliv natolik velkou a silnou, aby ke změně v podstatných otázkách „Nového řádu“ došlo. Několik milionů nemocných totiž není děsivé číslo a pár set tisíc zemřelých rovněž ne. Vypnutá ekonomika se zase brzy nahodí vytištěnými penězi a zvýšenými dluhy, ale do další krize to snadno globalisté i EU vydrží.

Muselo by dojít k opravdu vážnému vojenskému konfliktu, aby došlo k zásadní světové změně. Pokles ekonomiky vyvolaný pandemií způsobí potíže, ale nikoliv otřes.

A kdo doufal, že se díky nezvládnutému začátku pandemie do evropské politiky vrátí zdravý rozum, pak výše uvedené názory pro něj představují studenou sprchu. O to více studenou, o kolik se jeví jako reálné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …