Rudolf Mládek: Násilí a střelba razí Bidenovi cestu do Bílého domu

30.07.2020 11:06

Po zuby ozbrojení „míroví protestující“, jinak aktivisté z hnutí BLM (Black Lives Matter), pochodují po amerických městech. Sochy kdekoho jsou káceny, obchody rabovány a oběti na životech, jako následek těchto „mírových protestů“, se počítají už na stovky.

Rudolf Mládek: Násilí a střelba razí Bidenovi cestu do Bílého domu
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Představitelé Demokratické strany si mnou ruce a z násilí obviňují prezidenta Donalda Trumpa a jeho prezidentský protikandidát Joe Biden k tomu mazaně mlčí. A volební preference Bidena rostou. Roste ale zároveň znepokojení mnoha Američanů, a to bez rozdílu barvy pleti.

Plátek The New York Times, tvrdí, že cit: „míroví protestující se vztekem sympatizují s agresivními taktikami ozbrojených aktivistů“, protože proti nezákonnostem aktivistů Bílý dům nasadil federální pořádkové síly. (1) Podle NYT je asi ničení majetku a zabíjení lidí tou správnou „mírovou“ taktikou politického boje. Obdobnou taktiku zvolili v třicátých letech v Německu při akci, která vešla do dějin jako „Noc dlouhých nožů“.

K situaci se vyjádřila komentátorka TV FOX Laura Ingraham, která uvádí: „Představte si, že tito aktivisté mají v rukou ministerstvo spravedlnosti. Dnes terorizují občany tak, že stojí na mostě, zastavují auta, občanům do nich házejí římské svíčky (Pozn. Jde typ ohňostroje), a střílí na federální policisty. Takže si představte, až tito budou silou ministerstva spravedlnosti útočit na každého Američana, který s nimi nesouhlasí. O tom dnes musí lidé začít přemýšlet.“ (2).

"Jestli budu zvolen, budu jeden z nejprogresivnějších prezidentů americké historie," říká Biden, který už plánuje rozsáhlé investice do levných bytů a speciální finanční podpory pro podnikatele z řad černých Američanů.(3) Aktivisté z BLM samozřejmě Bidenovi tleskají, a nikoliv jen proto, že jim slibuje peníze, ale i proto, že vědí, odkud je Biden hodlá vzít. Protože Biden údajně připravuje roční zdanění majetku ve výši šesti procent, aby pro program podpory černých Američanů měl zajištěno financování. Když něco podobného udělalo před lety Španělsko, výsledky byly doslova tristní. Trh s nemovitostmi doslova zamrzl. Zdá se, že o tom Biden nikdy neslyšel.

Bidenovy preference rostou jako houby po dešti a mnohým komentátorům se zdá, že Donald Trump je politicky vyřízený. Poněkud zarážející u tohoto růstu je to, že Biden prakticky nepořádá žádné otevřené tiskové konference, jen krátké a předem vymezené, a už měsíce je stále ukrytý. Jeho projevy jsou navíc velmi rozpačité, a proto se spekulace o jeho zdravotním stavu množí.

Co se ale také množí, a to raketovým tempem, je to, že kdo veřejně prohlásí, že bude volit Donalda Trumpa je označován za rasistu. A příklady těch, kteří byli vyloučeni pro své názory z universit, médií či muzeí plní stránky novin. Represe za názor zuří v Americe na plné obrátky. Pak je ale otázkou, zda nějaké průzkumy mají vůbec vypovídající hodnotu, když se lidé bojí sdělit, jakého prezidentského kandidáta preferují.

To, co ve skutečnosti může Donalda Trumpa porazit je ekonomika. Američané volí peněženku a ta je stále tenčí a tenčí. Americký hospodářský vzestup se pandemií zjevně zastavil. Trumpův spěch k opětovnému otevření ekonomiky, ale bez asijského režimu sledování pandemie, bylo Trumpovou hospodářskou a politickou chybou prvního řádu. To je důvod, proč americký dolar padá a zlato atakuje vysoké hodnoty. (4) Nedostatek peněz v domácnostech pak Trumpovi ubírá především voličky a jejich přízeň se jen tak nevrátí.

Není tedy vyloučeno, že Joe Biden vyhraje, ale kvůli svému zdraví se brzy vzdá funkce. Po abdikaci Bidena a při vojenské síle USA je ale následný nástup k moci „aktivistů z BLM“ hrozivým nebezpečím pro celý svět. Ten, kdo aktivistům z BLM tleská, tak vůbec neví, co činí.

Zdroje:
(1) ZDE
(2) ZDE
(3) ZDE
(4) ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…