Růžena Chrasteková: Nechají nás ještě v relativním klidu žít v roce 2020?

03.01.2020 8:40

Nechají nás ještě v relativním klidu žít v roce 2020 různí zlořádi, ekosmradi, fašisti, neonacisti, halící se do falešných plášťů a pláštíků bojovníků za demokracii; moralisti žijící své podlé a křivé životy; zloději a odkloňovači, křičící "chyťte zloděje"; podněcovatelé nenávisti, zloby a zášti, kterých jsou sami plni natolik, až z nich přetékají; šiřitelé nepokojů, chaosu a rozvratu ve společnosti?

Růžena Chrasteková: Nechají nás ještě v relativním klidu žít v roce 2020?
Foto: Screen ČT
Popisek: Prezident Miloš Zeman při vánočním poselství

Máme za sebou rok vpravdě horký, ve kterém se postupně líhly v politicko společenském dění, veřejně, dost nepěkné, až odpudivé věci, jako udavačství, verbální (zatím ještě naštěstí) násilí, hrubost a vulgarita, výhrůžky smrtí prezidentovi republiky, ale i jiným politikům od jejich méně úspěšných kolegů, novinářů ze sekcí presstitutů, některých politologů a komentátorů nevalné pověsti.

A to vše přesto, že náš stát prosperuje (anebo právě proto?) za vlády Andreje Babiše (který, samozřejmě, není prost chyb a omylů, kdo však ano?), je relativně bezpečnou zemí (také a hlavně díky prozíravé politice prezidenta republiky).

Historicky vždy kolaborantská "šlechta" nás jako národ urážela a moralizovala, znevažovala a popírala demokratické výsledky voleb (Schwarzenberg a Czernin), sama se deroucí do vládních funkcí, naštěstí zatím neúspěšně. Lokajů a služebnictva je jim zřejmě opět zapotřebí.

Spolek MCH pořádá protidemokratické demonstrace, chce svrhnout vládu, zcela zřejmě s cílem nastolit zde chaos, rozvrat, destabilizaci. A i když je těch jimi zmanipulovaných a oklamaných demonstrantů zdánlivě dost, je to jenom zlomek občanů, naštěstí, kteří je podporují.

Klimašílenství až novodobé náboženství, sektářství, se sice mezi mladými, školáky a studenty především (volné, protestné pátky jsou pro ně fajn ulejvárna ze školy), ale zatím ještě, zase naštěstí, nezpívají o svých prarodičích ve veřejnoprávních médiích u nás, že babička je "ekosvině".

Vyrojilo se několik popíračů a přepisovačů historie, především výsledků II. světové války, adorují se nacisti, vlasovci a banderovci. V této souvislosti se hanobily sochy, památníky našich osvoboditelů, plivalo se na smrt téměř 150 tisíc padlých hrdinů.

Urážel se prezident republiky, přála se mu smrt, zcela veřejně a otevřeně. Někteří, kteří tvrdili, že ho musíme "vydržet", nevydrželi sami, inu takový je život ...

Přejme se všichni lidé dobré vůle, aby ten nadcházející rok, přes všechny snahy zlořádů, byl alespoň tak relativně v míru a klidu, jako ten odcházející. Abychom se nemuseli bát všech těch hrůz zblízka, které obcházejí Evropu, přicházejí do ní. Abychom neměli v ulicích a na náměstích našich měst krvavou řež typu Majdanu, o kterou někteří ti zlořádi usilují. Stačí ty nepěknosti, které tady už jsou a otravují nám život. Každý z nás může, né že ne, ovlivnit kvalitu a klid žití v této naší krásné zemi. Při každých nadcházejících volbách.

Proto přemýšlejme, všichni, byť to některé bude bolet, jak říká náš pan prezident, komu dáme svůj hlas, kdo to myslí, a je naděje že i bude dále, s námi, s naší krásnou zemí, dobře.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…