Růžena Chrasteková: Vrtění Staňkem a vytlemeným Šmardou

13.07.2019 11:51

Tyhle politické hrátky, které předvádí předseda ČSSD Hamáček, nesoudný a jenom navenek hrdina, zaměstnávají nevěřitelné množství politiků, politologů, komentátorů a v podstatě i širokou veřejnost, zajímající se alespoň trošku o politiku a společenské dění jako takové.

Růžena Chrasteková: Vrtění Staňkem a vytlemeným Šmardou
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Roman Onderka a Jan Hamáček- nový vedoucí tandem ČSSD

Ti posledně jmenovaní, kterých je logicky nejvíc, zhusta jenom kroutí s podivem hlavou a nestačí se divit, co že to máme ve vládě za koaličního partnera vítězné strany, která měla třikrát tak velké množství voličů než ten spoluvládnoucí partner.

Čím dál tím víc se ukazuje, že Andrej Babiš nikdy neměl jít do vládnoucí koalice s rozklíženu, rozhádanou stranou, která mu nanominovala do ministerských křesel naprosto neschopné, ale o to víc sebestředné až arogantní, nekvalifikované straníky. Nehledě na to, že si socani od prvopočátku konstrukce vlády podle, vydíracím způsobem začali diktovat, nárokovali si nepoměrně větší množství křesel než na jaké měli prostým matematickým vzorcem, plynoucím z procentuálního výsledku voleb nárok a také klíčová ministerstva, především vnitro a zahraničí. A to ještě chtěli spravedlnost, drze a nesoudně.

To, co se dnes děje s výměnou ministra kultury, je smutná fraška. Ale autory nejsou ti, kterým to přisuzuje opozice, mainstreamová média a armáda protibabišovských a protizemanovských politologů a komentátorů, nýbrž sám Hamáček, který svými prazvláštními rozhodnutími potopil svého jediného kvalitního ministra. Toho, který se nebál začít rozkrývat zlodějny, milionové odkloňovačky ve svém resortu, cochcárny v hospodaření bohatě státem dotovaných kulturních institucí. Potrefení se začali bouřit, zadupali na Hamáčka a ten svého odvážného ministra "zařízl". Tak jednoduché to je na první dobrou. Na tu druhou, snad jenom všichni bohové a matka příroda ví, jaké páky ti potrefení na Hamáčka měli a mají, že se tak zalekl a ustoupil jim.

Z logiky věci, skutečných výsledků voleb a pravdivě poměrného zastoupení ČSSD ve vládě, ale měl spíše ustoupit přáním a rozhodnutím premiéra, který, koaliční smlouva - nesmlouva, za tu vládu odpovídá. To ale Hamáček a všichni jeho z leknutí ministři nechtějí uznat, hrají si na to, že jsou důležití až nejdůležitější, nějaká subordinace ve vládě absolutně neexistuje, jednoduše řečeno, dělají si co se jim zachce, nekoordinují svá rozhodnutí s celou vládou jako takovou. Viz kauza Poche, jájizmus Maláčové, ale i jiné úlety, v poslední době stupidní až amatérizmus a cochcárna Petříčka na MZV, který nerespektuje nic a nikoho ve svých připitomělých rozhodnutích a výstupech.

V naší zemi se plíživě, pomalu a nenápadně dějí docela hnusné věci, podkopává se obecně bezpečnost občanů, zintenzivňuje se nelegální příliv kriminálních migrantů, politické neziskovky získávají čím dál tím větší pravomoce a začínají agresivně manipulovat zatím ještě jenom s dětmi školou povinnými a seniory. Bodejť by ne, vždyť jsou, hlavně finančně, ale i ideologicky, bohatě podporovány i tím Hamáčkovým vnitrem. Postupně se prolamují Benešovy dekrety a vrací se obrovské majetky dědicům nacistů.

Tohle vše je zřejmě potřeba upozadit, zasouvat a tak se začne vrtět Staňkem a bizarním Šmardou. Politické pletichaření, stejně jako plané a bezobsahové blábolení o smyšleném porušování Ústavy naším panem prezidentem (ZDE).

Jak prosté, pane Watsone, že?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…