Severní energetická: Pardubické plíce chrání elektrárna, ne Greenpeace

04.10.2016 18:47

Pracovníci elektrárny Sev.en EC ve Chvaleticích vnímají s politováním, že letošní předvolební boj v Pardubickém kraji dosáhl naprosto absurdní úrovně. Ekologičtí aktivisté zde nyní protestují proti ekologizaci a modernizaci elektrárny, a tedy i proti zlepšování životního prostředí.

Severní energetická: Pardubické plíce chrání elektrárna, ne Greenpeace
Foto: sev-en.cz
Popisek: Elektrárna Chvaletice

„Chvaletická elektrárna modernizuje svůj provoz a snižuje tak emise škodlivých látek i prachu, což je pozitivní právě pro plíce a zdraví obyvatel Pardubicka i celé České republiky,“ říká mluvčí Gabriela Sáričková Benešová. „Je neuvěřitelné, že proti tomuto zlepšení ekologičtí aktivisté protestují, místo aby ho vítali.“

Investice do ekologizace elektrárny je ve výši 3 miliardy korun a požadovala ji Evropská unie. Ostatně stejně jako změnu vlastníka elektrárny v roce 2013, která umožnila v České republice zlepšení konkurence na trhu a tedy i snížení cen elektřiny.

„Díky tomu se cena elektrické energie pro obyvatele drží na rozumné výši i přesto, že kvůli požadavkům ekologických aktivistů musí celá republika platit ročně 40 miliard korun na pochybný projekt podpory solárních elektráren,“ říká Benešová. „Kdyby Greenpeace a podobné organizace podporu solárních elektráren neprosadily, zůstalo by ročně každému občanu ČR v kapse o 3 800 korun víc, nebo by mohlo být postaveno třeba 40 moderních nemocnic.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…