Šimon Heller: Dávám bolševikovi 10, maximálně 20 let

10.09.2013 17:36

Pro revoluci panovala v naší zemi euforie, že sametem se všechno zlepší a bude dobře. Bohužel realita nebyla tak příznivá, jak si mnozí mysleli. Příkladem může být divoká privatizace, na které řada lidí často nemorálně zbohatla, ale většina občanů jen přihlížela rozkradení státního majetku.

Šimon Heller: Dávám bolševikovi 10, maximálně 20 let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Příznivci komunistů uctili památku "Vítězného února" na hrobě Klementa Gottwalda zpěvem Internacionály

Je třeba si uvědomit, že sametová revoluce proběhla v Československu, které mělo v té době přibližně 15 milionů obyvatel, a z toho byly téměř 2 miliony lidí ve straně (na počet obyvatel nejvíce na světě). Samotnou revolucí se sice změnil systém, ale ony 2 miliony komunistů nezmizely. Často se rozběhli do různých politických stran a nemálo jich zůstalo v dceřiné KSČM. Převážně ti skalní. Udavači, STBáci, politruci. Stačí se dnes podívat na jejich kandidátky.

 Kdo tak čekal, že se změní morálka našeho státu ze dne na den, musel být na omylu. Avšak jsem mírným optimistou. Mojžíš putoval s Izraelity po poušti 40 let. Oněch 40 let má svůj význam. Přibližně tak dlouho trvá, než se obmění jedna generace. Dvacetiletým je šedesát let a dostává příležitost generace další. My máme dnes za sebou 24 let a komunisté jsou zde opět na vzestupu. Jsem přesvědčen, že pokud jim u voleb ještě alespoň 20 let nedovolíme návrat, skončí český komunismus v propadlišti dějin. V opačném případě hrozí posílení jejich pozic, což už se na krajských úrovních bohužel děje. Komunisté jasně v minulosti ukázali, že jim stačí vyhrát pouze jedny volby a zbytek si zařídí sami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Šimon Heller

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…