Šimon Heller: Proč je KSČM nebezpečná

08.10.2013 8:50

Nebezpečí Komunistické strany Čech a Moravy má 2 roviny. První rovina je personální a druhá se týká přihlášení této strany k nedemokratickým praktikám.

Šimon Heller: Proč je KSČM nebezpečná
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

KSČM má ve svých stanovách (konkrétně v článku 4) jasně uvedeno, že vychází z marxismu. Nejen skrze to, ale i skrze svůj název „komunistická“, se tak jasně hlásí k revolučnímu násilí. KSČM pak na svých webových stránkách má vyvěšený i Komunistický manifest, který k násilí přímo vyzývá slovy: „…cílů lze dosáhnout pouze násilným svržením celého dosavadního společenského řádu…“. Náš systém je však založen na, cituji z Ústavy článek 5, „svobodné soutěži politických stran… …odmítajících násilí“. Nejen, že se čeští komunisté násilí nezříkají, ale zjevně se k němu vyzývají. KSČM tak jednoznačně porušuje naši Ústavu. Bohužel za trvalého přehlížení odpovědných úřadů.

Často se mluví o tom, že pokud by komunisté uspěli, nemůže se opakovat to, co v padesátých letech. Řada členů této strany ale mluví o znárodňování majetků. Pochybuji o tom, že jim někdo soukromé statky dá dobrovolně, a tudíž k realizaci jejich plánů násilí bude třeba.

Druhou stránkou je pak personální situace v KSČM. Většina jejích členů byla členy KSČ, tedy strany, která se přímo podílela na minulém režimu. Ten je dle zákona 198/1993 označen jako zavrženíhodný a zločinecký. Většina předáků KSČM byla před revolucí aktivními politruky, agenty StB nebo členy PS, kteří mimo jiné hromadně podepisovali souhlas s okupací naší země sovětskými vojsky. Někdy zaznívá, že komunisté již nejsou takoví, jací bývali. Stačí si ale přečíst vyjádření některých komunistů v této straně. Například bývalá poslankyně Marta Semelová, kandidující jako lídr v Praze, popírá zrůdné procesy padesátých let. Na šestém místě ve stejném volebním obvodě pak kandiduje Zdeněk Milata, který porovnává kapitalismus a nacismus. Mimo jiné tvrdí, že boj za lidská práva je pouhou propagandou kapitálu. Podobných neostalinistů a levicových extrémistů má strana přehršle. Tito lidé mají ve straně bohužel zjevně velmi silnou pozici.

Je pochopitelné, že lidé jsou znepokojeni korupčními aférami nejen poslední vlády. Proto je třeba jít k volbám a hledat alternativu. Komunisté za posledních 23 let nedostali možnost podílet se na vládě, a proto nemohli ani nic zkazit. Jejich preference proto rostou. Bohužel již v krajích ukazují, že nejsou o nic lepší.

Například na jihu Čech rudo-oranžová koalice má v plánu nepochopitelně rušit střední školství v menších městech (v rámci předvolebního boje odložila likvidaci škol na povolební období) a oproti jejich programu bude školství pro občany méně dostupné. Příkladem je město Kaplice. Proto je třeba hledat a zapojovat slušné lidi do politiky a neřešit situaci volbou extrémistických stran jako DSSS nebo KSČM, které slibují příliš jednoduchá a často pro řadu lidí líbivá řešení.

Vyzývám tak všechny slušné občany, aby nevolili extrémisty. Tímto termínem je v sociálnědemokratickém Bohumínském usnesení označena mimo jiné i KSČM.

Přijďte k volbám a nevolte současné a bývalé komunisty. Nejen kvůli sobě, ale hlavně kvůli budoucnosti našeho národa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Šimon Heller

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…