Skupina Nemůžeme: Stačí pár hodin a Zdi nářků jsou kompletně popsané

24.08.2017 18:12

Nemůžeme se na to už dívat! Máme toho dost. Dost lží a polopravd. Dost přetvářky. Dost okrádání. Dost manipulace a omezování našeho života. Proto jsme se rozhodli založit skupinu, která nyní umožnila stěžovat si lidem veřejně.

Skupina Nemůžeme: Stačí pár hodin a Zdi nářků jsou kompletně popsané
Foto: Skupina Nemůžeme
Popisek: Zeď nářků v Pardubicích

Nemůžeme to změnit, máme takový pocit. Tak jsme alespoň v Praze, v Brně, v Ostravě, ve Zlíně nebo třeba v Pardubicích umístili takzvané Zdi nářků, což jsou popisovatelné tabule, na které si lidé mohou stěžovat veřejně. Mile nás překvapilo, že stačí pár hodin a Zdi nářků jsou kompletně popsané, a to i zevnitř. Ukazujete to alespoň malou naději, že lidem přece jen nejsou veřejné věci úplně lhostejné.

Zdi však nejsou všechno, umožnili jsme lidem stěžovat si i na našem webu a rovněž na facenbookové stránce Nemůžeme, která za týden nabrala přes dva tisíce
fanoušků. V největších městech jsme začali věšet na veřejná místa balónky s různými protestními nápisy. A to není zdaleka všechno, co chystáme. 

Jsme společenstvím lidí, kterým prostě už došla trpělivost. Naše skupina zůstává anonymní, protože nechceme, aby naši příbuzní nebo lidé, které máme rádi, trpěli tím, že se snažíme poukázat na věci, které se v našem státě dějí - ať už je to úroveň našeho prezidenta, věci kolem Andreje Babiše nebo staré zkorumpované struktury. Nehodláme se přizpůsobit současné situaci v naší zemi. Šikaně úřadů. Okrádání politiky a lobbisty.

Chceme prezidenta a premiéra, za které se nebudeme stydět. Chceme mít politiky, kteří nekradou. Chceme mít život ve vlastních rukách. Chceme zpátky svou důstojnost. Pomožte nám zapojit lidi více do veřejného života a umožněme jim se alespoň veřejně projevit.

Skupina Nemůžeme

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …