Slávek Popelka: Zákony musí platit i pro politiky

14.09.2019 12:39

Pokud většina lidí přijme skutečnost, že v naší zemi od rozdělení Československa vládne nezákonný režim, bude to mít dalekosáhlé důsledky.

Slávek Popelka: Zákony musí  platit i pro politiky
Foto: hns
Popisek: Slávek Popelka

Nelegitimní režim a jeho představitelé budou  ignorováni.. Jeho zákony a nařízení  nikdo nebude brát vážně.. Obrovské škody, které představitelé nezákonného režimu napáchali, bude možno snadněji eliminovat.

Nejlepší cestou k obnově normálních poměrů a zákonnosti v naší zemi se jeví posílení pravomocí příštího prezidenta. Ten by zároveň vykonával funkci premiéra. Je však nezbytné, aby prezidentský systém měl své pojistky (odvolatelnost prezidenta referendem) a byl propojen i s dalšími prvky přímé demokracie.

Země, kde je prezidentský systém,  jsou řízeny mnohem efektivněji.

Ústava, kterou politici při rozdělení Československa svévolně porušili požadovala pro rozdělení země referendum. To se nekonalo a proto je nynější režim nezákonný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …