Stanislav Kliment: Evropští socialisté proti Ficovi

05.10.2015 10:49

Evropští socialisté chtějí zabránit slovenské žalobě na Europskou komisi v souvislosti s přijetím kvót povinného přijímání migrantů. Zejména o tom budou v pondělí jednat představitelé Strany evropských socialistů (PES) s předsedou Směru a slovenským prezidentem Robertem Ficem.

Stanislav Kliment: Evropští socialisté proti Ficovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Podle zákulisních informací takovouto podmínku Fico odmítne. Má být také vznesen požadavek, aby se Robert Fico veřejně distancoval distancoval od projevů nenávisti vůči muslimům a prý také Rpmům a aby dodržoval sociálně-demokratické hodnoty a principy.

Fico prý má však k dispozici monitoring svých výroků, který vznášená obvinění vyvrací. Jako o neseriozním obviňování, založeném na neexistujícím výroku, mluví také slovenská europoslankyně Monika Flašíková­Beňová. Není bez zajímavosti, že do protislovenské kampaně se zapojil také bývalé šéf socialistické frakce v Evropském parlamentu Hannes Swoboda z Rakouska.

Ten proslul tím, že na Nobelovu cenu míru jménem evropských socialistů navrhl teroristu, válečného zločince a mafiána, kosovského premiéra Hashima Thaçiho. Evropští socialisté zřejmě soustředí pozornost na snahu zabránit žalobě. Vede to k pohledu, že pozice slovenské vlády bude silnější, než je obecná představa. Směr už jednou pozastavené členství v PES měl, když Fico sestavil koaliční vládu s HZDS a SNS.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.