Stanislav Kliment: Protiruské sankce neplatí pro všechny?

12.11.2015 9:17

Francie, Itálie a USA aktivně obsazují ruský trh navzdory vyhlášeným sankcím, zatímco obchodní obrat mezi Ruskem a Německem nadále klesá, říká se v prohlášení zástupců podnikatelských struktur německé spolkové země Bádensko-Württembersko, které vydali ped probíhající návštěvou Ruska.

Stanislav Kliment: Protiruské sankce neplatí pro všechny?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze se sešli odpůrci sankcí proti Rusku a zastánci Vladimira Putina

Delegace, kterou tvoří 16 byznysmenů v čele s honorárním konzulem RF v Bádensku- Württembersku Klausem Mangoldem, je v Moskvě na pozvání ruského ministra hospodářského rozvoje Alexeje Uljukajeva.

„Tato cesta zdůrazňuje závažnost jednání, především v oblasti ekonomiky, aby byly obnoveny významné ekonomické vztahy mezi Ruskem, Německem a Bádenskem- Württemberskem. Je to nezbytné tak, jako dosud nikdy: německý vývoz do Ruska se snížil od začátku roku 2015 až do podzimu téhož roku o 31 %. Vývoz z Bádenska- Württemberska do Ruska se za stejné období snížil o 24 %. Jiné země naopak svůj podíl na ruském trhu zvýšily. Například Francie a Itálie, ale i Spojené státy, což je příznačné, protože sankce zasáhly i všechny zmíněné země", praví se v prohlášení, které cituje agentura Sputnik.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Xaverovy patálie

10:14 Zdeněk Jemelík: Xaverovy patálie

Před několika dny začalo ve veřejném prostoru rezonovat jméno Luboše Xavera Veselého (dále jen LXV),…