Stanislav Kliment: Slovensko podá žalobu na Evropskou komisi

12.11.2015 12:38

„Termín pro podání žaloby je 18. prosince 2015. Termín bude dodržený. Žaloba bude podaná," řekl slovenský premiér Rober Fico studentům Panevropské vysoké školy v Bratislavě. Slovensko se tak podobně jako Maďarsko soudně ohradí proti rozhodnutí prosazenému Evropskou komisí o relokaci 120 tisíc migrantů.

Stanislav Kliment: Slovensko podá žalobu na Evropskou komisi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

K Maďarsku a Slovensku by se prý mohlo připojit také Rumunsko, kde se však zkomplikovala situace pádem vlády. Fico opětovně vyjádřil názor, že je třeba jasně oddělit ty, kteří potřebují pomoc z důvodu války nebo hladu a ty, kteří jsou ekonomickými migranty.

Velká většina nynějších migrantů jsou podle slovenského předsedy vlády právě ti ekonomičtí. Ve svém vystoupení také R. Fico vyzval k důslednější ochraně vnějších hranic Schengenu, protože jinak prý krize nebude vyřešena. Otázka žaloby na relokační rozhodnutí se objevila i v Česku. V současnosti ale Praha zastává spíše postoj chytré horákyně, která si počká na výsledek kroků Maďarska a Slovenska.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…