Stanislav Novotný: Obklopí starosta Kolář Havlovu lavičku lešením? Nabídne ji muzeu?

02.09.2019 13:47

Koněvův pomník má zmizet. Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář by se maršála rád zbavil, aby předešel nákladům, které má radnice s jeho čištěním a s řešením problémů s ním spojených.

Stanislav Novotný: Obklopí starosta Kolář Havlovu lavičku lešením? Nabídne ji muzeu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Novotný

Pozoruhodné každopádně je, že nedaleko sporného kovového muže se šeříky v ruce totiž tentýž starosta odhalil 18. prosince 2017 „Lavičku Ferdinanda Vaňka“. Má jít o poctu Václavu Havlovi, neboť autobiografická postava jeho her se jmenuje právě Ferdinand Vaněk. Městská část Praha 6 pro tento náročný projekt spojila své odhodlání a peníze daňových poplatníků s moudrou Knihovnou Václava Havla a instalovala památník, jenž má nám i budoucím připomínat nezapomenutelnou absurdnost zesnulého dramatika a prezidenta.

I ty jsi přispěl na rudou fošnu!

Avšak ne všichni občané přijali „skvostnou“ uměleckou dominantu před Národní technickou knihovnou se stejnou láskou jako Ondřej Kolář či Michael Žantovský. Již po půldruhém měsíci artefakt poškodili a zneuctili tak vzpomínku na maskota Listopadového převratu. Rudá fošna na soudku – za neuvěřitelných 850 000 Kč (slovy osm set padesát tisíc korun českých!) – musela být opravena, leč zanedlouho byla opět poškozena. Obklopí starosta Kolář lavičku lešením? Nabídne ji muzeu? Doplní ji cedulkou, jež bude objektivizovat historickou roli Václava Havla?

(Autor článku Stanislav Novotný je bývalý policejní prezident a předseda Asociace nezávislých médií)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty