Štěpán Křeček: Česká republika zůstává nesoběstačná v produkci masa

11.08.2021 11:14 | Komentář

„Češi konzumují nejvíce vepřové maso. Díky cenové dostupnosti roste na oblibě drůbeží maso, naopak hovězího masa konzumujeme kvůli vysoké ceně relativně málo,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Štěpán Křeček: Česká republika zůstává nesoběstačná v produkci masa
Foto: Archiv Štěpána Křečka
Popisek: Ekonom Štěpán Křeček

Produkce vepřového masa dosáhla ve druhém čtvrtletí letošního roku úrovně 54 717 tun, což představuje meziroční nárůst o 6,4 procenta. Tohoto výsledku bylo dosaženo díky výraznému nárůstu porážek prasnic o 27,6 procenta. Vzhledem ke stravovacím návykům v naší zemi však přesto nejsme soběstační v produkci masa. Z tohoto důvodu muselo být do České republiky dovezeno 68 024 tun vepřového, které pocházelo hlavně z Německa, Španělska, Polska a Belgie.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Dobrý den.

Čeho se bojíte víc? STAČILA nebo SPOLU?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Syruček: Sním, nebo ještě bdím?

6:10 Milan Syruček: Sním, nebo ještě bdím?

Arab, když bude číst můj letopočet, protože čte zprava doleva, se dozví, že je mi teprve 39 let. Boh…