Štěpán Křeček: Scorecard 2.0 může pomoci investorům

04.02.2020 20:33

„Větší informovanost a transparentnost mohou zlepšit fungování trhu s korporátními dluhopisy. Na něm kromě licencovaných společností působí i pochybné firmy, které poškozují pověst celého odvětví korporátních dluhopisů,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Štěpán Křeček: Scorecard 2.0 může pomoci investorům
Foto: BH Securities
Popisek: Ing. Štěpán Křeček, MBA, hlavní ekonom BH Securities

Posuzování kvality korporátních dluhopisů je náročná disciplína. Nezkušení investoři v ní často chybují. Výsledkem je, že vkládají peníze do pochybných firem. Tento problém by mohl být zmírněn projektem Ministerstva financí ČR, který dává investorům jednoduchý návod, jak ke korporátním dluhopisům přistupovat.

Takzvaný Scorecard 2.0 může pomoci investorům, aby na základní úrovni vyhodnotili různé emise korporátních dluhopisů a identifikovali možná rizika. Při využití nástroje Scorecard 2.0 a jeho doplňujících dokumentů se investoři dozvědí, jak nahlížet na problematiku dluhopisů. Následně z finančních výkazů a dalších zdrojů dokážou přepsat údaje do kalkulačky na skóre, podle kterého lze na základní úrovni posoudit rizikovost korporátních dluhopisů.

Scorecard 2.0 dále obsahuje "Desatero varovných signálů investování do korporátních dluhopisů", které investorům může pomoci identifikovat nedůvěryhodné dluhopisy. Desatero by rovněž mělo dopomoci ke zvýšení informovanosti a transparentnosti na trhu s korporátními dluhopisy.

Na vytvoření Scorecard 2.0 se podílela řada odborníků a skrze Asociaci pro kapitálový trh ČR i zaměstnanci BH Securities. Další informace o projektu naleznete v odkazu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…