Štěpán Křeček: Silvana Jirotková se stane ředitelkou CzechInvestu

22.03.2018 21:10

Komentář ke jmenování nové ředitelky CzechInvestu

Štěpán Křeček: Silvana Jirotková se stane ředitelkou CzechInvestu
Foto: BH Securities
Popisek: Štěpán Křeček, hlavní ekonom BH Securities

„Vylepšit pochroumanou pověst CzechInvestu nebude jednoduché. Státní agentura se musí odříznout od všech skandálů z minulosti a začít novou éru, která podpoří hospodářský rozvoj České republiky,“ říká hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

Novou ředitelkou CzechInvestu se stane Silvana Jirotková. Jedná se o zkušenou manažerku, která dobře zná vnitřní fungování státní agentury. Paní Jirotková je ekonomka, která v CzechInvestu pracovala již od roku 2002. Jejím úkolem bude zlepšit pověst státní agentury po odchodu předchozího ředitele Karla Kučery, který nezvládl personální politiku a nebyl schopen efektivně řídit svůj úřad.

Silvana Jirotková by se v CzechInvestu měla zaměřit na získávání nových investorů s vysokou přidanou hodnotou pro Českou republiku. Čas montoven musí skončit, naši ekonomiku posune dál inovativní výroba, na které se budeme podílet od začátku až do konce výrobního procesu. Vzhledem k velmi nízké nezaměstnanosti České republiky již není třeba vytvářet pracovní místa s podprůměrným mzdovým ohodnocením. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…