Stephen Lendman: Masové rabování v Chicagu. Mé město v obležení

15.08.2020 9:10

V pondělí ráno, jsem se probudil do hrozivé skutečnosti. Mail zaslaný všem obyvatelům zdejšího obvodu sděloval, že během předcházející noci z neděle na pondělí, došlo na nejvýznamnější chicagské třídě, nazvané Velkolepá míle (Magnificent Mile), a patřící do našeho obvodu, k masovému rabování maloobchodních prodejen.

Stephen Lendman: Masové rabování v Chicagu. Mé město v obležení
Foto: Archiv MK
Popisek: Vyrabovaný obchod v USA

Je to nová Kristalll Nacht (Křišťálová noc), třída je zaplněna roztříštěným sklem po celé své délce, ale nejen tam, stopy násilí lze vidět i v jiných částech města, stálo v mailu, na který jsem zíral s myšlenkou, že tedy to neblahé, co se v našich městech, včetně Chicaga, odehrálo před několika týdny a bylo tak děsivé, že to vyhlíželo jako něco, co se už nemůže opakovat, našlo v našem městě své pokračování už v předcházející noci.

Oblékl jsem se a šel jsem se na místo podívat. A tak jsem, tak říkajíc z prvé ruky viděl následky předcházejícího nočního šílení. Připomínalo to obraz surrealistického malíře, něco, co jsem nikoli jen za půlstoletí svého života v Chicagu, ale v celé svém životě nikdy neviděl. Celou obchodní oblast zahrnující nejen Velkolepou míli, ale i blízkou Michiganskou třídu (Michigan Avenue), blokovaly policejní kordony a pro provoz veškerých vozidel byla oblast uzavřena. Uvnitř ní jsem pak viděl spousty nákladních automobilů, ze kterých právě vystupovali dělníci, aby obchody před dalšími možnými útoky vandalů chránili, a až kam jsem dohlédl, zaplnily Michiganskou třídu policejní vozy, jejichž posádky byly zřejmě rozhodnuty zůstat na místě, dokud se situace neuklidní.

List Chicago Tribune k události napsal: Stovky rabujících vzaly Velkolepou míli i další části vnitřní části Chicaga útokem, rozbíjely výkladní skříně obchodů, braly z nich všechno, co se dalo unést, a na jednom místě rozpoutaly střelbu s policisty. Podle policejního náčelníka D. Browna byl značný počet vandalů vzat do vazby a 13 policistů bylo v potyčkách s nimi zraněno.

(vybral a přeložil Lubomír Man)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…