Studentský spolek: Vzkvétá pražská pedagogická fakulta? Děkan sázel bylinky

17.03.2017 18:01

Vidět děkana jedné z fakult Univerzity Karlovy v pracovním oblečení a rýčem se jen tak někomu nepoštěstí. Profesor Michal Nedělka z Pedagogické fakulty v Praze sázel o víkendu bylinky na školním dvorku spolu se studenty ze spolku Drosophila. Vznikla tak zahrádka se sedmi druhy rostlin.

Studentský spolek: Vzkvétá pražská pedagogická fakulta? Děkan sázel bylinky
Foto: Daniel Pražák
Popisek: Na dvorku Pedagogické fakulty UK vznikla bylinková zahrádka.

Profesor Michal Nedělka pomohl s naplánováním zahrádky i se samotnou realizací. „Ukázalo se, že pan děkan je z nás největší zahradník,“ směje se Daniel Pražák, předseda studentského spolku Drosophila, který celý projekt zorganizoval.

Společně s fakultním bistrem Café Therapy zasadili na 7 druhů bylinek a studenti či zaměstnanci si tak mezi přednáškami mohou zajít na mátu, meduňku nebo petržel.

Ve vnitrobloku fakulty už byla vysazena levandule za úřadování bývalé děkanky, prof. Radky Wildové. Nově k ní přibyl také rozmarýn, rukola, stévie nebo petržel. Nebudou ale bylinky brzo otrhané? „Vycházíme z konceptu komunitních zahrádek, kde se většinou ukazuje, že se lidé dokážou podělit. Chceme věřit tomu, že budoucí učitelé v tomhle nejsou jiní. Navíc jsme vysadili poměrně velké množství těch bylin, které by nejspíš zmizely nejdřív,” dodává Pražák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…