Svatopluk Otava: Zboříme vám stodolu. Ale zeptáme se napřed Vládi

15.04.2018 13:44

Američané se spojenci zaútočili, Rusové jsou v klidu. Proč? Protože dva státníci rozhodující o budoucnosti planety naštěstí používají rozum. Američtí jestřábi vyšli jásavě vstříc britské snaze o zametení stop, co v Ghútě ohledně použití chemických zbraní nelze nalézt.

Svatopluk Otava: Zboříme vám stodolu. Ale zeptáme se napřed Vládi
Foto: archiv Svatopluka Otavy
Popisek: Svatopluk Otava

Když se agresor zesměšní ještě před provedením agrese, je to na pováženou. Když se mu pro tento účel podaří získat ještě další „tradiční“ agresory, je to více na pováženou, ovšem o to veselejší.

Co Donald? A co Vladimír?

Donald Trump je inteligentní muž. Žije v zemi a době, ve které žije, má tu zemi v krvi a ví, jak přežít. Snad i uvažuje, jak by v budoucnosti mohli přežít i současní Američané. Národ hollywoodských konzumentů, nevzdělaných „trumpetů“, kteří navzdory své téměř totální neznalosti zemědějepisných souvislostí jsou schopni přijmout jakýkoli názor, který by jim „dal právo“ prosazovat „náš způsob života“, je na rozcestí. Možná to ani neví.

Donald Trump to ví. Řekne Vladimíru Putinovi, že se sakra musí stát, co se stane, protože jinak s těma magorama kolem sebe těžko vydrží, a osud planety je pak na vážkách. Zaplaťpánbůh za oba.

Co se dá „vykecat“…

Vladimír Putin řekne Donaldu Trumpovi, že jej chápe, ale k pár fackám by mohlo dojít tak či tak. Donald Trump pak sdělí Vladimírovi, že mu to řekne včas, aby se nic velkého nestalo, a navštíví Twitter. No – a to je právě kámen úrazu nad plány amerických jestřábů, jak vyvolat válku. Díky sociálním sítím totiž Donnie Vladimírovi vše „vykecá“. Zaplaťbůh…

Vladimír Putin velkoryse nabídne Donaldu Trumpovi, že se tedy poptá Bašára Assada, jestli by bojechtivým puberťákům nepůjčil nějaké ty tři stodoly, a že se tím pádem toho cvičení taky může zúčastnit i postarší syrská protiletadlová obrana.

Kdoví kolik komunikačních kanálů si mezi dvěma nejdůležitějšími muži světa si oni dva vyjasnili či vymezili, nicméně „rána do prázdné stodoly“ napovídá dost. A opět zbývá dodat – zaplaťbůh...

A včil se ptejme… Nebo raději ne. Nás přece brání Stropnický, Šlechtová a Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…