Tomio Okamura: To se to krade, když nám k tomu veřejnost tleská

09.07.2012 10:30

Hodně lidí jsem naštval kritikou exministra Pospíšila - miláčka médií. Faktických argumentů na mém psaném blogu i videoblogu najdete víc než dost, ale mám to marné.

Tomio Okamura: To se to krade, když nám k tomu veřejnost tleská
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Když se to hodí, jsem pro někoho prý populista, který říká to, co lidi chtějí slyšet. Když stojím proti názoru většiny, jsem opět ten špatný. Osobně mě to netrápí.

Přivyknul jsem tomu už po kritice expremiéra Topolánka, kterého jsem označil jako podvodníka v době jeho největší slávy. Až po letech mi i jeho spolustraníci začali dávat za pravdu. Proč to říkám? Ne kvůli dvěma politikům. Ale kvůli nám ostatním, ono by v jakékoli době stačilo naslouchat věcným a racionálním argumentům a pak by nikdo nemohl lidi jako Parkanová, Pospíšil nebo Topolánek hájit.

Nemám pravdu, že Pospíšil rušil pojistky proti tunelování firem či beztrestnost pro svědky korupce? Tak dokažte opak. Rychle by bylo po diskuzi. Navíc jsem si jistý, že v brzké době se provalí další fakta, co mi dají za pravdu. Ale teď to mám marné. Protože to srdíčko v nás - to fandovství - tu s dámou, tu s bodrým chlapem, tu se zdvořilým chlapcem, nad fakty převáží. I to je důvod, proč se spousta gaunerů drží u moci - díky tisícům slepých fanoušků - slepých k chybám a leckdy i ke zločinům.

A pak se nestačíme divit - protože to se to panečku krade, když nám k tomu ještě spousta lidí tleská.

Tomio Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla