Tomio Okamura: Za každou zlodějnu a podvod politiků rychlý trest

19.03.2012 13:05

Moc rád bych říkal víc radostných zpráv a komentářů. A tak mi dovolte se zaradovat, že více a více lidí se aktivně stará o veřejné věci.

Tomio Okamura: Za každou zlodějnu a podvod politiků rychlý trest
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Naposledy proběhly demonstrace na podporu tzv. Holešovické výzvy. Lidé mě píší a ptají se na názor. 

Můj názor je rozporuplný. Souhlasím se všemi cíli aktivistů - dosáhnout větší demokracii v zemi, potrestat a odstranit korupčníky, případně zastavit a analyzovat některé děs vzbuzující změny v systémech sociální a důchodové péče.

Jsem vděčný za každého kdo vyjde na ulici a řekne nahlas svůj názor. A to i za ty s nimiž nesouhlasím. Čím víc takových lidí tím lépe pro naši zemi. Naštvaný občan si už opravdu začne hlídat hospodaření ve své zemi a to je to co nám tu dvě desítky let chybělo. Změnu potřebujeme jak koza drbání. I změnu volebního systému.

Abych řekl i B:  Demise vlády a jmenování vlády odborníků není řešením.  Kdo je bude jmenovat? Prezident který má také odstoupit? Minulou vládu odborníků jmenovaly tak jako tak politické strany. Premiér Fischer v ní mimo jiné odklepl jistému ministru Drobilovi - dnes stíhanému za korupci- na poslední chvíli kšeft v řádu miliard.

Navzdory mnoha minulým  zločinům a zločincům mají stávající vládní a parlamentní strany svou legitimitu vzešlou z regulérních voleb. Chtěj nechtěj jsme jim dali své hlasy.

Mnohé kampaně a sliby byly  lživé. Ale stejně jako v případě zločinů by měly v prvé řadě zafungovat nástroje demokratického státu, to znamená - justice. 
Kradl politik, rozhazoval cizí peníze? Podváděl při volební kampani? Lhal, neplnil sliby?

Tak je všechny volejme k odpovědnosti - nástroje tu jsou jen je vůbec nepoužíváme.  Kdo kdy kterého politika, ministra, hejtmana, premiéra soudil za porušení povinností při správě cizího majetku?

Pád vlády nic neřeší. Řešením je donutit k práci justici - a ta zase musí donutit k odpovědnosti všechny odpovědné. Teprve tehdy kdy za každou zlodějnu a podvod padne rychlý trest, teprve tehdy začne správa naší země fungovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.