Václav Kovalčík: Můj názor ohledně sankcí doma i ve světě

27.08.2016 14:20

Sankce se uplatňují v soukromých i společných životech - mnohdy zbytečně, a to z důvodů závisti a nenávisti. Individuální lidé jsou za své názory a dílo tímhle šikanováni, neboť na pramenech sedí „obtloustlé žáby,“ které všechen nový rozvoj, nový proud, „automaticky“ blokují!

Václav Kovalčík: Můj názor ohledně sankcí doma i ve světě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Pak se sankce snadno přenášejí do vnitrostátní a mezinárodní politiky. Užitečný názor je najednou v pozadí - v úplném nezájmu. Na mezinárodní sankce pak doplácejí lidi daného státu, jenž prožívá hotové peklo! Řeč je tedy o Rusku, jež tímhle očistcem dennodenně trpí, přesto se nevzdává, nabízí alternativy, co se týče řešení mezinárodních konfliktů.

Ještě bych situaci vystihnul ve svém osobním životě, v němž sankce, uvalené na mě, sehrály roli naprostých podrazů. Také jsem na adresu vlastního umění a názorů zažil úplnou nenávist, trapné diskuze pod svými díly a poněkud hrozné hodnocení!

To vše, znovu podotýkám, z úplné závisti a nenávisti ze strany diskutérů, kteří většinou nic nevytvořili, a všechno promrhávají na sekeru - na cizí účet! Podrazů na adresu mé osoby již bylo dosti!

Situace lidí a jejich zařazení závisí na rodinách, dále pak na školství, prostě musejí zapadnout, jinak se nehnou z místa. Poté to pokračuje v dospělosti  - třeba získat co nejlépe placenou práci, ale ještě není vyhráno. Je třeba být zaměstnán v přátelském kolektivu.

Dále pak mít kolem svého domova přátelské sousedské vztahy. Všechno musí být tedy „krásné,“ aby byl občan ve svém státě spokojen, aby mohl vydělávat a odevzdávat peníze do státního rozpočtu s čistým svědomím a vědomím.

Ještě bych se na chvíli ocitl i u jiných zvířat, která jsou chována v různých prostředích. Z etologického hlediska si chovaná zvířata pamatují, jak se k nim daný chovatel choval. Záleží, zda žila v prostředí dobrém, anebo špatném.

Pokud byla týraná, tak si dokonale pamatují, dokonce prožívají a projevují jakousi nenávist vůči špatnému chovateli. Zato dobří chovatelé mají o opravdové přátelství v říši zvířat postaráno, mohou nadále rozvíjet harmonické vztahy v oboru chovatelství a ochrany přírody.

Na závěr bych chtěl dodat, že sankce osobní, politické, ekonomické a společenské vyplývají ze závisti a nenávisti. Chtějí daného „konkurenta“ úplně zničit a zatratit. Konkurenční boj je velmi tvrdý až bezohledný! Poctivost se vytrácí, poctiví jsou za své dobré vychování šikanováni mocnými a kolaboranty mocných! Už se nenese doba vzájemného přátelství a kladných vztahů, nýbrž touha bližního oškubat, pošpinit a zatratit! Kéž by se situace obrátila k lepšímu, kéž bychom žili úplně bez sankcí v osobním i společenském životě, doma i ve světě.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…