Václav Kovalčík: Režim psychiatrických zařízení je pro pacienty velkým ponížením

09.02.2019 9:20

Lidé, kteří jsou v demokratickém světě zavíráni do psychiatrických ústavů, trpí beznadějí a stigmatem. Navíc v těchto léčebnách a klinikách panují vězeňské režimy na rozdíl od ostatních oborů lékařství. Pacienti v psychiatrických léčebnách mají opravdu tvrdý a krutý režim, vždyť jsou o tom zprávy a videodokumenty po celém světě.

Václav Kovalčík: Režim psychiatrických zařízení je pro pacienty velkým ponížením
Foto: Hans Štembera
Popisek: Psychiatrická klinika

Také okleštěná Česká republika má totiž svoje hříchy, personál psychiatrických zařízení se většinou k pacientům a pacientkám chová lhostejně až arogantně, navíc církve shrábly restituce, a proto miliardy nepomáhají těmto nemocným lidem, ale slouží úplně jiným účelům.

Vždycky jsem věřil ve všeobecnou křesťanskou lásku, teď už to pravé křesťanství funguje ve formě " jen pár" nadšených a nezkažených jednotlivců a skupin obyvatelstva, což je vnímáno dle víry jako ještě hodně, ale z pohledu většinové společnosti a těch zavřených nevinných pacientů je to smutné.

Též sociální služby vůči nemocným lidem naprosto selhávají v našem státě, psychiatrické léčebny a kliniky se totiž podobají koncentračním táborům s krutým a nepřátelským režimem.

Systém psychiatrického zdravotnictví Evropské unie a našeho státu je neetický, neboť pohrdá skutečnými lidskými právy. Na uvedenou problematiku by se ty křesťanské církve měly zaměřit, stejně tak mezinárodní organizace, aby nevládly fašistické režimy ve zdravotnických zařízeních České republiky a Evropské unie.

Důstojnost lidství především, kvalitní a super-zdravotnictví k tomu, stejně tak solidární stát a hlavně přátelská občanská společnost. Rovněž známý patent lásky partnerské a manželské může situaci nemocných výrazně zlepšit, nemocní lidé musí mít jistoty a splněné naděje na harmonický život.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…