Václav Kovalčík: Vánoční projev 2022

19.12.2022 15:33 | Komentář

Vážení čtenáři, též diskutující, Vánoce nám přicházejí, a my se pohybujeme v záhadné konstelaci v dějinách našeho národa i okolního světa. Již uvedené konstelace nazývám přímo konstelacemi osudovými.

Václav Kovalčík: Vánoční projev 2022
Foto: Praha 10
Popisek: Vánoční strom

Možná jsme si vlastní osud zavinili sami svou volbou, možná to přišlo jako blesk z dějinného nebe. Právě tenhle zásah ve formě světových krizí neschvaluji, navíc jej celoživotně bojkotuji, neboť krizemi trpí ti nejobyčejnější a spravedliví lidé. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí


Morálka v evropském konfliktu dostává pořádně na frak, ale vděčím lidem, kteří ještě zůstávají věrní národnímu i celosvětovému dobru. I když mnohdy nejsou výrazní a světoví, tak se jen tak nevzdávají.

Myslím si a vím, že by tito obyčejní odvážní lidé měli býti vzorem pro post-moderní současnost i budoucnost, i když to v dnešním mediálním pohledu nevypadá často žádaně, neboť média zbytečně přilévají olej do ohně v současném válečném konfliktu!

Jsem toho názoru, že by Vánoce měly býti tou správnou instrukcí, jak v míru a pokoji žít, jak ještě stihnout tematiku ohledně šíření dobra v nás a kolem nás. Vánoce bych si představoval jako svátky bez národních i světových krizí.

Bohužel žijeme v drsném severu ve střední Evropě, kde umrzají lidé bez domova! Mnozí občané našeho státu rezignují, což je důsledkem zavedené špatné politické a ekonomické morálky.

Ti, kdož žijí pokorně s rozumem, jsou současným režimem morálně i sociálně biti! Dlouho na to upozorňuji, ale efekt má slova nemají, i když na ně často dochází ve skutečnosti.

V rozlišování co je dezinformace a pravdivá informace bychom měli býti opatrní, neboť se mnohokrát stalo, že se dřívější dezinformace naplnily - něco jako sci-fi proroctví.

Jsem toho názoru, že by společnost měla dát prostor lidem, kteří to s ní myslí dobře. Právě významné mravní osobnosti by měly být důsledně kontrolovány, zda-li to myslí svými činy opravdu ve prospěch našeho národa i okolního světa.

Náš stát nesmí být pohřbíván a degradován zápornou morálkou. Soucítím tedy s lidmi, kteří jsou dnešními režimem cenzurováni, záměrně umlčováni. Tohle se nesmí dít, pokud je též myšlenka "sci-fi" konstruktivní a do morálky zapadající.

Nechci, ani netoužím, všední i sváteční dny prožívat v krizích. Každý občan našeho národa by tedy měl mít jakousi zdravou sebezáchovu i zdravou součinnost v dějinách své vlasti.

Nechť jsou současné Vánoce odrazovým můstkem k vytoužené prosperitě morální, z níž se pak odvíjejí prosperity dalších charakterů a oblastí. Nechť opravdové charaktery dobra zvítězí v této osudem zkoušené naší zemi i na Zemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…