Václav Musílek: Promigrační mašinérie jede na plné obrátky

18.09.2018 9:19

Útok na Maďarsko za porušování evropských hodnot, pod nimiž si každý představuje něco jiného, je pro unijní věrchušku pouze dobrou kouřovou clonou. Vědí, že případnou sankci by musely schválit všechny členské státy, což minimálně v případě Polska nepřichází v úvahu. Bylo by hezké napsat, že i v případě Česka, ale naše realita je mnohem rozmazanější.

Václav Musílek: Promigrační mašinérie jede na plné obrátky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Musílek

O co nyní evropským lídrům jde především, vyplývá ze středečního prohlášení Merkelové. Ta žádá vyšší stupeň solidarity k lidem, kteří do Evropy přicházejí a k naší povinnosti „umožnit legální migraci, abychom pomohli zemím v potížích.“ Cesta je podle německé kancléřsky jenom jedna; země, jež tvoří vnější hranice EU, se musejí vzdát některých činností při kontrole hranic a předat je Bruselu. 

Prostě se z ilegálních migrantů udělají legální a pokud je nepřijmete, porušujete mezinárodní právo. Problém bude vyřešen. Proud nových Evropanů, nezatížených naší kulturou, tradicemi, zvyky a hodnotami – nikoli domnělými unijními, ale těmi po staletí formovanými v prostředí evropské křesťanské civilizace – pomůže moudrým vládcům a jejich politickým, mediálním a akademickým nohsledům konečně překonat neblahé dědictví nechápavých národů. A především jejich překonaných a za vše neblahé odpovědných politických uspořádání, tedy národních států.  

Hned vzápětí volá vrchní evropský komisař Juncker po posílení ochrany vnějších hranic unie. Jak? Jak jinak než potlačením pravomocí států na úkor Bruselu. A konkrétní plán už je také na stole. Učinit z Frontexu žoldáckou armádu  s velením zodpovědným Evropské komisi  a s právem operovat po celém unijním prostoru. „Chtějí nám sebrat klíč od vchodu,“ říká maďarský premiér a dodává: „Nedělejme si iluze, pustí sem migranty“. 

Aby migračního tlaku nebylo málo, v OSN se jisto jistě schválí dokument, který postaví ekonomické migranty na stejnou úroveň s těmi, kterým jde opravdu o život. Volání pestrobarevných progresivistů v šíleném Evropském parlamentu po otevření cest k legální migraci tak dostává další dávku anabolik. Migrace se tak stane dalším lidským právem, co na tom, že pro budoucnost evropské civilizace smrtícím.

Václav Musílek, bývalý mluvčí ODS a starosta Prahy 8

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…