Václav Peričevič: Petr Kramný - nekonečný příběh

22.02.2017 9:02

Teprve až nyní s ohledem na všechny okolnosti, vyplouvá na světlo, rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě ze dne 27.11.2013, o prodloužení odposlechu telefonní stanice, podepsané předsedou senátu Krajského soudu v Ostravě, JUDr. Karlem Gilem - manželem JUDr. Renáty Gilové, předsedkyně senátu Krajského soudu v Ostravě, která v trestní věci Petra Kramného byla činná jako předsedkyně senátu nalézacího soudu a vynesla rozsudek v trvání 28 let nepodmíněně.

Václav Peričevič: Petr Kramný - nekonečný příběh
Foto: pixabay.com
Popisek: Justice - ilustrační foto

Již sama skutečnost, že byl v trestní věci činný manžel, následné předsedkyně senátu JUDr.Renáty Gilové je dle našeho názoru jednoznačným důvodem, aby se sama z projednávané věci vyloučila dle § 30 odst. 2, věta druhá tr.ř. Byť JUDr. Gilová nečinila úkony podle § 88 tr.ř, nýbrž její manžel, lze vyslovit závěr o její podjatosti, a to s ohledem na kontext celé trestní věci. Je nutno připomenout, že v odsuzujícím rozsudky se objevují závěry JUDr. Renáty Gilové, že pořízeným odposlechem, Petr Kramný, sám sebe usvědčil.

Je v kontextu celé věci nutno připomenout postup Nejvyššího soudu ČR v rámci projednání dovolání ods. Petra Kramného. kde se nejdříve vyloučil předseda senátu 6T JUDr. Vladimír Veselý, který se zcela korektně přiznal, že byl na obědě se zpracovatelem posudku Doc. Vorlem, ( a to nejsou manželé) který mu sděloval hodnotící stanoviska v trestní věci Petra Kramného a následně se vyloučil celý senát 6T s ohledem na skutečnost možné podjatosti před projednáním celé věci.

S ohledem na shora uvedené je pro nás postup předsedkyně senátu Krajského soudu v Ostravě, JUDr. Renáty Gilové zcela nepochopitelný, protože s nápadem tr.věci Petra Kramného se měla podle § 30 odst. 2 okamžitě vyloučit, což ovšem neudělala!

V kontextu s průlomovým rozhodnutím Vrchního soudu v Praze v trestní věci MUDr. Davida Ratha o nezákonnosti pořízených odposlechů nese rozhodnutí JUDr. Karla Gila, několik velmi zajímavých markantů.

Z rozhodnutí o prodloužení odposlechu telekomunikační stanice Petra Kramného ze dne 27.11.2013 ! je zcela zřejmé, že policejní orgán svou žádost ze dne 18.11.2013 odůvodňuje zejména tím, že “ byly zjištěny skutečnosti, které důvodně nasvědčují tomu, že smrt poškozených nebyla způsobena nedbalostí jiné osoby, ale naopak, že toxická látka byla poškozené Monice a Kláře Kramným podána záměrně s úmyslem je usmrtit.. “

Ze stejné žádosti ze dne 18.11.2013 stojí dále za zmínku odůvodnění, že “ zejména z materiálů poskytnutých Ministerstvem zahraničních věci ČR plyne, že z předběžných výsledků pitev realizovaných v Egyptě vyplynulo podezření, že Monika a Klára zemřely na otravu toxickými jedy”.

Předseda senátu JUDr. Karel Gil, zcela formálně převzal argumentaci jak policejního orgánu, tak státního zástupce Legerského, zcela rezignoval na svou přezkumnou činnost a výhradně formálně CTRL+C a CTRL+V důvody zkopíroval jako argumentaci pro prodloužení odposlechu. Přesto se v rozhodnutí objevuje zajímavá konstrukce “ Stěží lze čekat, že by se Petr Kramný v telefonu doznal k úmyslné otravě poškozených, ale z jeho dotazů a komentářů mohou vyplynout důležité skutečnosti, které v kontextu s dalšími zjištěními mohou příspět k vyvození závěrů zda Petr Kramný má skutečně na svědomí smrt manželky a dcery “ rozhodnutí ze dne 27.11.2013

Je v časové ose nutno připomenout, že pitva Moniky a Kláry probíhala dne 31.7.2013 v Egyptě.
Následně dne 9.8.2013, probíhala tzv. repitva na Ústavu soudního lékařství v Ostravě.
Dne 15.8.2013 byl pohřeb Moniky a Klárky Kramných. Zkoumání a focení srdce Moniky a Kláry Kramných proběhlo v záři a říjnu 2013. Dle pozdějších závěrů jsou na srdci Moniky a Kláry Kramných zřetelné účinky elektrického proudu!
Je pro nás nevysvětlitelnou záhadnou, že se o tzv. proudové stopě na krku Moniky Kramné přinejmenším do 18.11.2013 či v rozhodnutí soudu ze dne 27.11.2013 tj. 4 měsíce po tzv. repitvě nikdo nezmiňuje ani sebemenším náznakem. Proudová stopa na krku Moniky Kramné se objevuje v posudku znalců Smatanové a Dokoupila až 30.1.2014 tedy 6 měsíců po tzv. repitvě !!!
O to víc je zarážející, že znalec Dokoupil už 9. 8. 2013 při tzv. repitvě už hledá cíleně známky působení elektrického proudu na pravé dolní a pravé horní končetině. Jelikož je zde nenašel, tak to píše I do protokolu (jednoznačné proudové známky na končetině nenalezeny).Z videozáznamu probíhající tzv. repitvy není ani slůvkem zmíněno, že se na krku Moniky náchází tzv. proudová stopa. Je však zřetelně rozuměno, že tzv. proudová stopa na krku Moniky Kramné je označena jako následek fixace těla po jeho transportu do ČR.
Je nutno objektivně konstatovat, že záznam z tzv. repitvy na ÚSL v Ostravě byl orgány Policie ČŘ sestříhán a originál videozáznamu přes urputnou a objektivní snahu obhajoby, nebyl nikdy předložen.

Ze všech úkonů před zahájením trestního řízení proti Petru Kramnému, je zcela zřejmé, že vražda Moniky a Klárky Kramných el. proudem je variantou náhradní, byla stanovena diagnozou per exclusion tj. vylučovací metodou a to po 6 měsících po tzv. repitvě.

Znalec Smatanová a Dokoupil až u hlavního ličení v roce 2015 označují a to jen výhradně na fotografiích další místa vstupu a výstupu elektrického proudu. Je to pochopitelný postup, protože při prohlidce těl a tzv. repitvě tato místa, jako místa vstupu a výstupu el. proudu vůbec neoznačují, nepopisují a zejména z těchto míst neodebírají naprosto žádný histologický materiál pro pozdější přezkoumání.

Následně 12.4.2015 podává spolek Šalamoun trestní oznámení, že fotografie v posudků znalců Smatanové a Dokoupila jsou jeden a tentýž obrázek myokardu, který je zrcadlově otočen. Z provedeného šetření Policie ČR, bylo zjištěno, že se skutečně jedná o jedno a to samé srdce, znalci Smatanová a Dokoupil si tohoto omyly všimli, ale dle jejich vyjádření to nikomu neřekli protože se jich na to nikdo neptal.!!!
Dále bylo šetřením orgánu P ČR zjištěno, že originál fotografií myokardu Moniky a Kláry Kramných je nenávratně zničen a existují jen obrázky myokardu, které si znalci Smatanová a Dokoupil graficky upravily v softwarovém programu powerpoint !!!
Skutečnost, že se jedná o zrcadlový efekt obrázku myokardu znalci Smatanová a Dokoupil, vysvětlují okolností, že sklíčka se vzorky myokardu strčily do mikroskopu obráceně :)

Následně vstupuje do hry revizní ústavní posudek z prosince 2015, Nemocnice České Budějovice a.s, kde jedním ze zpracovatelů byl Doc. František Vorel CSc, který konstatuje, že na těle našel jednoznačné a zcela typické známky účinku elektrického proudu a to zejména tzv. výbled na krku Moniky Kramné. Skutečnost, že tzv. výbled na tělech při repitvě nenašli znalci Smatanová s Dokoupilem vysvětluje tím, že on používá zahraniční literaturu.
Především v rámci korektnosti a objektivity je potřeba zásadně konstatovat, že Doc. Vorel nikdy žádná těla neviděl a jednoznačný a kategorický závěr o výbledu učinil jen a výhradně z fotografíí a videa. Již tento postup v náš vzbuzuje oprávněné pochybnosti.

Spolek Šalamoun, provedl řadu ad hoc konzultací s předními odborníky nejen v ČR ale v i rámci Evropské unie, kdy jejich závěr je zcela jednotný a zcela konstantní, že činit takovýto kategorický závěr výhradně a jen z fotografií, bez možnosti prohlídky těl, je zcela nepřesné a nikdy by se pod takovýto závěr nepodepsali.

Do dnešního dne přes zcela nezlomnou a vytrvalou vůli obhajoby se nepodařilo získat nekroptický materiál zejména srdce Moniky a Kláry k přezkoumání o případných účincích elektrického proudu.

Znalci, kteří budou tento materiál přezkoumávat svými zkušenostmi praxí a i vědeckými hodnostmi daleko převyšují znalosti a praxi znalců Smatanové a Dokoupila, a přesto dosud jim to nebylo umožněno. Do hry vstupuje přednosta Ústavu soudního lékařství v Ostravě MUDr. Dvořáček - agent STB s krycím jménem “SIMON” , který ač není zpracovatelem posudku, není majitelem nekroptického materiálu a Krajský soud v Ostravě vydal souhlas s přezkumem nekroptického materiálu, MUDr. Dvořáček toho rozhodnutí nerespektuje a nekroptický materiál dosud nevydal. Znovu silně akcentujeme naši obavu o zničení nekroptického materiálu, protože shora uvedený postup je postup se kterým se nikdo nikdy nesetkal, nemá oporu v platné právní úpravě a velmi silně ukazuje na obavu, že ve světle všech skutečnosti vyjde na světlo objektivní pravda, která však s účinkem elektrického proudu na Moniku a Kláru Kramných nebude mít vůbec nic společného.

Pokud, jak policejní orgán, tak zejména předseda senátu JUDr. Karel Gil je v “naději” ještě 27.11.2013, že dalším odposlechem dojde přiznání Petra Kramného o otravě manželky a dcery, jeho žena předsedkyně senátu JUDr. Renáta Gilova nezůstala nic dlužna své pověsti “Ostravské "sekernice” a rovnou Petra Kramného bez jakýchkoliv pochybností odsoudila k výjimečnému trestu 28 let za vraždu Moniky a Klárky elektrickým proudem.

Autor je místopředseda spolku Šalamoun

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.