Václav Princ: Antikomunismus umožnil rozkrást státní podniky, zničit náš průmysl, zemědělství, školství

07.09.2016 16:53

Je už zcela nezpochybnitelné z diskusí po internetu, že jsme nespokojení se současným vývojem nejenom u nás, ale i ve světě. Pro objektivní zhodnocení současného stavu by byla potřeba hluboká analýza, na kterou tu není místo. Také je stále dost lidí, kteří si dlouhé mentorování nepřečtou a vycházejí pouze ze svých zkušeností a přesvědčení, mnohdy bez znalosti historických souvislostí a faktů.

Václav Princ: Antikomunismus umožnil rozkrást státní podniky, zničit náš průmysl, zemědělství, školství
Foto: Archiv IN
Popisek: Vlajka ČR na budově parlamentu

Moje stručná analýza současného stavu: 

Posledních 26 let nám vládne jediná ideologie - antikomunismus. Umožnila rozkrást státní podniky, zničit náš průmysl, zemědělství, zdevastovat školství, poškodit zdravotnictví. Jsme neprávní stát, kde se nedovolá poškozený svého práva, kde se nevyšetřují zločiny privatizace. Kamarádi kamarádů v politice, rozkradli stát, na úkor nás všech zbohatli o miliardy korun a teď ovlivňují politiku země. Ne demokracie, ale peníze nám vládnou. Ne svoboda, ale novodobé otrokářství nás svazuje. Ne pravda, ale sobectví a nenávist zvítězily. Mír na světě je ohrožený, jak snad nebyl nikdy v naší historii, kterou mnozí pamatujeme. Naši politici vládnou bez odpovědnosti za zadlužení státu, zvyšují si platy, ačkoliv je státní rozpočet v dluzích, zapomínají na valorizaci důchodů. Platy poslanců, odstupné, jejich důchody, zejména v EU jsou nepřiměřené normálnímu chápání. Politici nepracují pro stát, ale pro sebe. Policie, státní zastupitelství, soudy nechrání dodržování zákonů, korupce tu vládne bez hranic. Parlament, vláda ČR vládnou bez koncepce, živelně, amatérským způsobem ničí vše, co v naší zemi vzniklo po II. světové válce. Problémy mají mnozí občané s bydlením, nezvládají své dluhy, není dostatek školek, přeplněné jsou věznice, blázince, je větší počet a stálý nárůst zločinů, sebevražd. rozpadlých manželství, hladových dětí, narůstá počet bezdomovců a lidí, rodin, sociálně slabých.

Po rozsáhlé analýze musí přijít návrh řešení. 
Převážně si všichni přejeme vrácení státních podniků a přírodního bohatství, hutí, dolů, elektráren, některých významných státních podniků, zemědělská družstva, zajistit potravinovou soběstačnost, zdravé potraviny, vrátit se k původnímu systému školství, snížit počet bezvýznamných vysokých škol, omezit počet úředníků, třeba zrušením zdravotních pojišťoven a posílením nemocnic, zdravotních středisek.

Ptejme se, koho řídí ministr průmysl, když nám průmysl nepatří. Stejně tak, koho řídí ministr zemědělství, ministr kultury, když jsou pole, divadla soukromé. K čemu je tolik lidí na úřadech, magistrátech, krajích a okresech, když jsme okresy zrušili. Ptejme se, proč neplatí stejná pravidla a zákony pro všechny občany bez rozdílu pleti, národnosti. Jak je možné, že někteří občané nepracují celý život a žijí prakticky v komunismu, jen ze sociálních dávek. Tento stát ovládla anarchie. Tento stát je neprávním státem.

Jak to můžeme změnit? 
Určitě ne zakládáním nových politických stran. Určitě ne tím, že budeme mezi sebou zápasit o větší vliv, zakládat nové a nové iniciativy. My si potřebujeme uvědomit, že jsme 26 let okrádaní. Největší skupinou v tomto státě jsou důchodci. Důchodci mají zkušenosti, pamatují si minulost a přes mnoho chyb, kterých jsme se dopustili, dodnes žijí z toho, co si v životě poctivě vydělali. Když si důchodci uvědomí, že ve volbách mohou rozhodnout, tak půjdou k volbám a zvolí novou generaci politiků.

Stačí nevolit politické strany, které tady za 26 let zdevastovaly a rozkradly vše, co jsme měli. Důchodci mnohdy nepracují s počítačem nebo nebudou číst tyto řádky. Zkuste se zamyslet nad tím, jak důchodce a nejen důchodce, informovat a získat pro změnu stávajícího systému na spravedlivý občanský, opravdu demokratický a svobodný stát. Už se nenechte obelhávat sdělovacími prostředky. Začněme jednat. Předpokladem je, že půjdeme všichni k volbám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …