Václavská výzva

28.10.2015 19:05

Dnes, v památný den výročí založení prvního demokratického státu na našem území, k jehož odkazu se hrdě hlásí, sešli se zde, na místě, které se pro náš národ stalo opakovaně symbolem touhy a víry ve svobodu a demokracii, zástupci pravicových politických stran a organizací hájících zájmy soukromníků, podnikatelů, živnostníků a soukromých zemědělců, aby vyjádřili své znepokojení nad politickým směřováním České republiky.

Václavská výzva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Přes všechny problémy a zmatky, po uplynulých pětadvacet let náš národ prožívá nejlepší éru svých dějin. Éru, v níž nám bylo dopřáno nevídané míry svobod, prosperity, míru a bezpečí. Spolu s nabytím těchto hodnot, paradoxně, však započala tu pozvolná, tu rychlejší jejich eroze, kterou si dlouho mnozí z nás neuvědomovali. Dnes, pod vládou koalice socialistů a hnutí reprezentujícího zájmy jedné z nejvlivnějších podnikatelských skupin vlastněné místopředsedou této vlády, destrukce svobody, soukromí a volného tržního prostředí dosahuje svého vrcholu. Rozpínavost státu již dávno přesáhla únosnou mez, a zásahů do každodenního života občanů neustále přibývá. Regulatorní apetit vládních představitelů a ministerských úředníků roste s každým dalším právním předpisem. Plošný státní direktivismus se stal samozřejmým řešením všech negativních společenských jevů. Značná část společnosti jako by s tímto směřováním byla smířená a chová se odevzdaně. My, zástupci všech aktivních, odpovědných, podnikavých a pracovitých občanů České republiky však tento vývoj odmítáme, a proto:

Vyzýváme vládu České republiky, aby revidovala své programové cíle, opustila plány na zavedení nových nástrojů regulace, kontroly a represe podnikavých a iniciativních občanů, jejichž činorodost je podhoubím naší ekonomiky a prosperity. Vyzýváme vládu, aby zastavila růst výdajů na státní aparát, nenavyšovala počet státních zaměstnanců, snížila úroveň administrativní zátěže, byrokracie a zásahů do soukromí občanů. Vyzýváme vládu, aby liberalizovala tržní prostředí, zjednodušila daňový systém a snížila daně, aby snížila míru přerozdělování a výši státního zadlužení.

Vyzýváme všechny zákonodárce, senátory a poslance Parlamentu České republiky, aby využili všech svých pravomocí k odmítnutí zákonných norem, jejichž důsledkem by bylo další omezení svobody našich občanů a které by představovaly neúměrný a neopodstatněný zásah do jejich soukromí, do zóny, v níž je vstup státu zakázán. Vyzýváme všechny členy parlamentu, aby naopak činili takové kroky, které povedou ke zjednodušení našeho právního řádu, vyloučení legislativních duplicit a zrušení nadbytečných zákazů, omezení a sankcí.

Vyzýváme všechny spoluobčany k aktivní účasti na projevech odporu vůči aktuálnímu vývoji směřujícímu k vybudování silného všemocného státu, státu všeobecné kontroly a bezbřehé šikany. Vyzýváme všechny pracovité, aktivní a odpovědné občany ČR k projevu občanské nespokojenosti ve vztahu k současné vládní politice, jejímž cílem je zničit poslední zbytky podnikatelských svobod, malé a střední podnikatele a střední třídu jako takovou. Vyzýváme všechny slušné a poctivé spoluobčany, aby se postavili proti politice, jejímž cílem je bobtnání sociálního systému a růst obřích firem provázaných se státem  na úkor soukromníků a živnostníků.

Chceme jednoznačně deklarovat, že jsme připraveni využít všech zákonných možností k tomu, abychom zamezili dalšímu budování přeregulovaného státu  opřeného o podporu odborů a oligarchických struktur. Jsme připraveni spojit své síly se všemi, kteří se chtějí postavit na stranu ochrany soukromí, svobody podnikání a dalších aktivit, tradičních liberálně-konzervativních hodnot a politiky zadržování státu a státní byrokracie.

Praha, Václavské náměstí 28.10 2015

Strana svobodných občanů                                                         

Ing. Petr Mach PhD. – předseda                                                   
Radim Smetka – místopředseda                                                   
Ing. Karel Zvára – místopředseda            
RNDr. Jiří Payne – místopředseda           

Strana soukromníků České republiky

Petr Bajer – předseda
Rudolf Baránek – 1. místopředseda
Bedřich Danda - místopředseda
Petr Thaisz – místopředseda

Asociace podnikatelů a managerů ČR                                        

Radomil Bábek – předseda                                                              

Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR

Bedřich Danda  - předseda

Asociace soukromého zemědělství ČR

Ing. Josef Stehlík - předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Nejen špinavé předvolební triky

15:28 Vladimír Ustyanovič: Nejen špinavé předvolební triky

Jak praví staré české přísloví, opakování je matka moudrosti. Proto si dovolím zopakovat výroky před…