Vaše Věc: Kámošové vpřed!

07.07.2015 12:30

Jak se zdá, Jan Mládek, ministr průmyslu a obchodu, přežil další kolo úvah premiéra Sobotky o jeho odvolání. Je třeba říci, že J. Mládek zvládá odbornou problematiku řízeného ministerstva velmi dobře, nejlépe ze všech ministrů.

Vaše Věc: Kámošové vpřed!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Podle Sobotky však nezvládá mediální prezentaci výsledků své práce. Nevím, že by třeba Dienstbier, s malými výsledky, či Marsková Tominová zvládali vysvětlit úsilí svých resortů lépe než Mládek. Nesrozumitelné drmolení expertky na povrchovou těžbu uhlí Marskové bylo vskutku osvěžením včerejších večerních zpráv. A ministr bez portfeje Dienstbier, jemuž se před nedávnem vzbouřil celý resort? Co ten?

Prostě, Mládek vede resort, který má rozpočet přes 51,5 miliardy korun (plus nemalé evropské peníze) a jedenáct řízených organizací. A to je pro kámoše zajímavé, že? Sobotkův presumptivní nástupce v čele ministerstva průmyslu Prouza zatím ve své dosavadní funkci na Úřadu vlády nepředvedl nic tak fenomenálního, co by dávalo naději, že bude lepší ministr nežli Mládek. Kromě toho se obávám, že ještě neviděl žádnou fabriku či supermarket „zevnitř“. Se Sobotkou a Tsiprasem by si tak docela rozuměli, ti také nikdy nebyli v praktickém životě.

A Prouza by také nepochybně pokračoval v omylech současné vlády, pokud jde o dostavbu čtyř bloků jaderných elektráren, jejichž drahou elektřinu nebude nikdo za 15 – 20 let potřebovat potřebovat. Ani u nás, ani v zahraničí.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…