Vaše věc: Islámský stát prodává benzín a naftu v Bulharsku

01.03.2016 17:27

Některé čerpací stanice v Bulharsku prý prodávají benzín a motorovou naftu dodávanou Islámským státem. Podle deníku „Trud“ se jedná asi o 150 stanic.

Vaše věc: Islámský stát prodává benzín a naftu v Bulharsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stojan čerpací stanice

V souvislosti s podezřením se o případ začali zajímat příslušníci tajné služby a jednotky pro boj s organizovaným zločinem. Na stopu kriminálního zločinu měly Bulhary přivést satelitní snímky mapující ilegální distribuční cesty. Dodat je měly služby USA a Ruska. Tankery údajně plují do Varny a Burgasu a jejich náklad má „papírově“ pocházet z Řecka.

Podle satelitů a elektronického sytému námořní kontroly se ale před plavbou do Řecka a Bulharska nacházely v sedmi přístavech Turecka, kde měly být tankovány benzínem a ropou z produkce Islámského státu. Některé zprávy hovoří o tom, že jedním z center islamistického obchodu s ropou je také ukrajinská Oděsa.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…