Viktor Vereš: Bude válka?

29.04.2016 16:20

Za nejdůležitější věc současnosti považuji, aby nevznikla 3. sv. válka. Domnívám se totiž, že nejdůležitější je, aby mocní, kteří by mohli dát k válce pokyn, nevyhodnotili válku, jako nutnou - strach z revoluce (sociální nebo náboženské), pokud by válku nevyvolali.

Viktor Vereš: Bude válka?
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Domnívám se totiž, že rozhodujícím důvodem pro vznik 2. Sv. války byly obavy ze znárodňování buď ze strany komunistů, nebo obrání o veškeré zisky ze strany odborů. Zde bych rád připomněl výrok anglického následníka trůnu, citovaný ve filmu Králova řeč v souvislosti s komunizmem a odbory, Hitler udělá v Evropě pořádek.

Ze strany našich komunistů, žádné reálné nebezpečí nehrozí. Šéf komunistů, kapitalista V. Filip si notuje s bildeberským miliardářem Schwarzenbergem, jak bylo na honu… A lidé z vedení komunistické strany útočí na ty, kteří by to snad se sociální spravedlností mysleli doopravdy (útoky Filipa a Dolejše, propadlého z testu korupce, na europoslance Ransdorfa, před jeho smrtí). Ostatně vedení levicových stran se snaží svým stranám dlouhodobě co nejvíce škodit, za tím účelem, se dle mého názoru sešli a nechali vyfotit Filip, Vostrá a B. Sobotka těsně před volbami. Zdá se, že jsou placeni miliardáři, kterým se stát lépe rozkrádá přes pravici, která údajně bojuje proti líným a odvádí pozornost od největších rozkrádaček typu církevních restitucí. Nicméně v rámci zachování smíru bych ani nepožadoval znovuotevření církevních restitucí ani podobných případů v celosvětovém měřítku – různé války za účelem zisků majitelů zbrojovek. Navíc je nyní myslím jedinečná situace, kdy i miliardáři vidí, že postup v Iráku, Libyi a jinde byl chybný.

Odbory jsou dokonce i pro miliardáře příliš slabé – pouze dobře živená kráva dává hodně dobrého mléka. Lidé bez sociálních jistot propadají depresím, sebevraždám, vzájemným agresivitám, ztrátě víry, že je možné slušně si vydělat poctivou prací, lidé nemají prostředky na vzdělání dětí a např. technický talent těchto dětí, který by mohl miliardářům přinášet zisky, přijde vniveč. Nakonec pracovní výkon společnosti jde dolů.

Nebezpečí jakékoliv vzpoury nehrozí také z důvodu totálního monitoringu společnosti – například neustálé detailní sledování mobily s nahráváním všech hovorů a možností odposlechů i okolí mobilů atd.

Navíc lidé se s ústupem náboženství stále více řídí rozumem a nepodléhají emocím, takže nejsou tolik náchylní k nějaké revoluci ala Kristus – budeme mít všechno společně! Sebereme to bohatým a dáme nám chudým křesťanům! Málo se ví, že komunisté provádějící revoluce byli také křesťané. Stejný revoluční potenciál je i v jiných náboženstvích, navíc zesilovaný sliby o ráji.

Nejnebezpečnější pro světový mír jsou tedy představitelé církví, což jsou obrovsky bohaté firmy, které nelibě sledují upadání svého vlivu a snižující se počty věřících v civilizovaných státech. Snaží se tento trend zvrátit například masovou migrací náboženských fanatiků (křesťanských i islámských) do Evropy z Afriky. Tito fanatici se snaží vyvolávat války a získat zbraně hromadného ničení včetně nukleárních, případně alespoň způsobit nový Černobyl.

Tolerantní svět bez náboženské nesnášenlivosti a snahy aby mé náboženství dominovalo celému světu je svět, kterého se nikdo nemusí bát. A má tedy jediný naději na mírovou a šťastnou budoucnost pro všechny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…