Vít Klíma: Fuck The Germany! (Ze zákulisí mezinárodních dohod o Řecku)

17.07.2015 8:17

Vzhledem k tomu, že se v tisku i televizi začíná objevovat spousta nepravdivých informací jak o Řecku, tak i Německu, pojďme se nejprve seznámit s mezinárodním zákulisím dohod o Řecku a pak teprve suďme!

Vít Klíma: Fuck The Germany! (Ze zákulisí mezinárodních dohod o Řecku)
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Výchozí německá pozice byla křišťálově jasná a průzračná. Němci dospěli k závěru, že řecké dluhy jsou už dnes zcela nesplatitelné, tak proč k nim přidávat ještě další. Za nejlepší řešení pro obě strany považovali - obdobně jako v nefungujícím manželství - kultivovaný rozvod. Řecko by opustilo eurozónu a Německo by se spolu s ostatními zeměmi zavázalo, že Řecku pomůže překlenout následný propad v životní úrovni tak, aby nedošlo k sociálnímu napětí a výbuchům. Němci ji nazývali humanitární pomocí. Nevím jak laskavý čtenář, ale i já tuto alternativu podporoval. Myslím, že byla pro obě strany výhodná, respektive nejméně špatná ze všech dalších špatných řešení.

Problém se ukázal v tom, že tato alternativa hrubě nevyhovovala geopolitickým zájmům USA. Zástupkyně americké vlády oslovila Alexise Tsiprase s následující nabídkou: „můžeš zůstat v eurozóně za dvou předpokladů: za prvé, nespojíš se s Ruskem a Čínou, za druhé neodejdeš z NATO. Vzhledem k tomu, že máme většinu hlasů v MMF, můžeme Ti přislíbit i významné půjčky z jeho strany. Obě strany si plácly. Grexit nebyl ani v zájmu Francouzů, takže se přidali k této dohodě jako třetí strana a následně Francois Hollande poslal do Athén skupinu poradců, jejimž úkolem bylo připravit podmínky, které mělo Řecko vůči svým věřitelům splnit.

Němci jsou považováni za největší evropské Satany a Řekové za mučedníky

Jediným cílem celé této diplomatické operace bylo obejít Německo při rozhodování o Grexitu a postavit jej před hotovou věc – Řecko v eurozóně zůstane - i kdyby se Angela Merkel třeba na hlavu stavěla! A bylo vymalováno!

Němci se zcela zákonitě na… a stanovili Řekům takové podmínky pro setrvání v eurozóně, že by jejich přijetím ztratili státní samostatnost. Kojili se nadějí, že je sami Řekové - vzhledem k předchozímu referendu - jednoznačně odmítnou! Chyba lávky, jejich naděje se ukázaly zcela plané a průšvih byl na světě. Němci jsou považováni za největší evropské Satany a Řekové za největší mučedníky. Jediný, kdo je spokojen je americký ministr financí Jack Staw, který je teď na návštěvě v Evropě a pochvaluje si, jak je to prima, že Řecko zůstalo v eurozóně.

Jak z toho průšvihu ven, je zatím zcela ve hvězdách …..

Psáno pro blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

18:08 Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

„The Live and Times of Judge Roy Bean“ (USA 1972) anebo „The Postman“ (USA 1997) a podobně. Tam to c…