Vítězslav Jonáš: Základní kámen usazený u elektrárny bude symbolem nové perspektivy regionu

09.11.2015 21:04

Region připravuje základní kámen k 5. bloku Jaderné elektrárny Dukovany. Chce jej darovat Vládě České republiky.

Vítězslav Jonáš: Základní kámen usazený u elektrárny bude symbolem nové perspektivy regionu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Elektrárna

Ve středu 18. listopadu bude v 10 hodin vyzvednut a převezen kamenný kvádr o velikosti 1,5 m x 1,5 m z lesa u Jaderné elektrárny Dukovany do kamenolomu Kamenná. Kameník jej pak opracuje do podoby kamene, který bude věnován regionem jako symbolický základní kámen pro výstavbu 5. bloku Jaderné elektrárny Dukovany.

„Vyzvednutí kamenného kvádru se zúčastní starostové z okolních obcí, firmy z regionu, členové Energetického Třebíčska a také zástupci ČEZu,“ popsal Vítězslav Jonáš, předseda Energetického Třebíčska, který společně s předsedou Občanské bezpečnostní komise Alešem Johnem na tento nápad přišel.

Základní kámen bude usazen v blízkosti kapličky Lipňany, tedy v prostoru plánovaného 5. bloku. „Kámen bude vysvěcen a předán Vládě České republiky při příležitosti setkání rodáků ze zaniklých obcí – Skryje, Heřmanice a Lipňany, a to na jaře příštího roku,“ popisuje Jonáš.  Každý významný projekt má mít svůj pevný základ, svůj příběh a symbol.  Ke stavbě nového jaderného bloku v Dukovanech je nutné mít základní kámen, který tyto myšlenky zhmotní. „Směle si můžeme říct, že k rozhodnutí Vlády ČR přispěl silný region, který dalo dohromady Energetické Třebíčsko.  Základní kámen usazený u elektrárny bude symbolem nové perspektivy regionu a také připomínkou rozhodnutí vlády o směrování české energetiky,“ uzavírá Vítězslav Jonáš.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…