Vladimír Burjánek: Hokej

12.05.2013 15:15

Všechno je jinak a čím dál víc platí slova básníka - vymknuta z kloubů doba šílí. Kde jsou třeba ty časy, když se hrál hokej v zimě. Podmanivý hlas legendárního reportéra Štefana Mašlonky zněl z rozhlasových přijímačů do zimních vánic a mrazů a hned druhý den ráno jsme si mohli kličky střely a blafáky vyzkoušet na zamrzlých řekách a rybnících.

Vladimír Burjánek: Hokej
Foto: hns
Popisek: Alois Hadamczik, trenér národního hokejového výběru

 

Teď se můžou fandové tohoto zimního sportu dívat na květnové finálové zápasy doma z bazénu, když si dají do okna televizi. S klimatickými kotrmelci, kdy zima přechází plynule v léto se zbourala i dávná pravidla, co k čemu patří. Dnes odpoledne nastoupí naši rytíři ve Švédsku proti Kanadě. Dramatické bylo letos i naše domácí play of. Jen si člověk vždycky říká, proč se nepovedou takové zápasy v normálním průběhu soutěže. Že třeba dají branku deset vteřin před koncem či jiné zázraky, které naplňují stadióny k prasknutí. Plzeňáci se dočkali po dlouhých letech půstu konečně trofeje a je dobře, že slávu okusil zase někdo další. Jen jsem zvědav, jak to bude s prezidentským pohárem. Vypadá to, že vítězům ligy nepřináší radost a úspěch. Proto se ho v závěru před finále raději ani nedotknout. Nebylo by lepší ho zrušit? Dnes už ale i vybraní ligoví hráči bojují s dalšími legionáři ve Švédsku společně o vavříny pro naši zemi. 

Zaznělo v pořadu Nedělní káva a Šatník Dagmar Ruščákové na ČRo Hradec Králové
Publikováno se souhlasem vydavatele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rozhlas.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.