Vladimír Dlouhý: Jsme přesvědčeni, že minimálně čtvrtina českého vývozu do Německa má jiný cíl než v Německu

12.06.2015 16:01

Celkem 20 firem z oborů těžebního průmyslu, silniční a železniční dopravy nebo bankovnictví se dnes účastní Česko-saského podnikatelského fóra v Drážďanech, po kterém budou následovat jednání českých a německých firem o spolupráci. Podnikatelskou misi v rámci pracovní cesty premiéra ČR Bohuslava Sobotky a ministra dopravy Dana Ťoka povede prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý.

Vladimír Dlouhý: Jsme přesvědčeni, že minimálně čtvrtina českého vývozu do Německa má jiný cíl než v Německu
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

„Jsme přesvědčeni, že minimálně čtvrtina českého vývozu do Německa má jiný cíl než v Německu. Budeme podporovat, aby vyšší podíl českého zboží a služeb zůstal na německém trhu,“ uvedl prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý, který společně s prezidentem Obchodní a průmyslové komory Drážďany Güntherem Bruntschem (IHK Dresden) a prezidentem drážďanské Řemeslnické komory Jörgem Dittrichem (Handwerkskammer Dresden) podnikatelské fórum zahájí. „Cestu předsedy vlády do Drážďan vnímám jako důkaz podpory regionálních vztahů. Ekonomický růst, podpora exportu a otázky spojené s místní nezaměstnaností jsou jistě témata pro diskusi,“ dodává Dlouhý.

Prezident Hospodářské komory ČR Dlouhý zároveň upozorňuje, že Česká republika dosáhla situace, kdy není jen dalším příjemcem německých investic, ale stále více českých firem investuje naopak v Německu. Mezi nejvýznamnější investice v posledních letech patří například investice skupiny Agrofert Holding do dusíkárny Stickstoffwerke Piestritz, investice EP Energy do hnědouhelných dolů společnosti Mitteldeutsche Braunkohlengesellschaft mbH (MIBRAG), dále investice skupiny Penta do německé firmy Gehring Technologies (výrobce obráběcích strojů) a společnosti Gimborn Holding GmbH (maloobchod a výroba krmiv a pomůcek pro drobné domácí zvířectvo).


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…