Vladimír Pelc: 34 % odporu

04.03.2015 13:51

Včera přinesly zpravodajské weby informaci, že současná ukrajinská vláda stíhá 17 000 desertérů – ukrajinských mužů, kteří neuposlechli povolávací rozkaz a do armády nenastoupili.

Vladimír Pelc: 34 % odporu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Po městě chodí skupiny "opolčenců", tedy domobranců

Zároveň se ze stejných veřejných zdrojů lze dovědět, že se vojenské operace proti Luhanské lidové republice (LLR) a Doněcké lidové republice (DLR) účastní 50 000 vojáků ukrajinské armády.

Znamená to, že v poměru s počtem aktivně bojujících vojáků, z nichž je mnoho žoldáků placených ukrajinskými oligarchy, je nyní na Ukrajině 34 procent desertérů. To je hodně.

Proč?

Protože občané Ukrajiny nechtějí bojovat za nynější neofašistický kyjevský režim, nechtějí bojovat proti svým spoluobčanům na východě země, nechtějí vraždit své spoluobčany, jejich rodiny, nechtějí ničit jejich domy, továrny … nechtějí položit své životy za imperiální zájmy Spojených států severoamerických, za mamonářské zájmy ukrajinských oligarchů.

Co jiného může být jasnějším projevem odporu občanů Ukrajiny proti současnému neofašistickému kyjevskému režimu?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.