Vladimír Pelc: Čtyřhvězdičkové fejky

21.09.2018 18:12

Nedávno jsem zahlédl další nepravdivé tvrzení gen. Petra Pavla. Nepravdivé tvrzení týkající se našeho členství v NATO, Severoatlantickém paktu.

Vladimír Pelc: Čtyřhvězdičkové fejky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vojenského výboru NATO generál Petr Pavel

Nejde mi o to, jak se z vojáka z povolání, přísahajícího věrnost socialistickému Československu, jak se ze člena KSČ, komunistického kontrašpióna atd. stal bojovník v přesně opačném dresu, tedy jak se z Pavla stal Šavel – ostatně touto schopností měnit dres dle politického podnebí a osobní výhodnosti má mimořádné předpoklady stát se výrazným současným politikem −; jde mi o to, že ten pán se čtyřmi hvězdami v generálské zahrádce systematicky otravuje veřejný informační prostor svými fejky.

Nedávno jeden z nich opět vypustil: P. Pavel měl prohlásit, že prý Aliance (NATO) nikoho nenutí, aby se stal jejím členem, naopak státy mají velký zájem do ní vstoupit, což byl i případ České republiky. *)

K tomu je nutné uvést, a pamatuji si to dobře, že Česká republika, tedy občané našeho státu, zájem vstoupit do Severoatlantického paktu, natož pak zájem velký, nikdy nevyjádřili. Neměli možnost. Tehdejší politici se jich neptali. Vzpomeňte si v této souvislosti na tehdejší lež tehdejšího prezidenta Václava Havla, která zněla − po vystoupení z Varšavské smlouvy do žádného jiného vojenského paktu nevstoupíme. Občané našeho státu v žádném případě neměli zájem, tím méně pak velký, stát se součástí tohoto útočného vojenského uskupení – naopak, podle výsledků sociologických výzkumů uskutečňovaných v té době si po rozpadu Varšavské smlouvy většina občanů vstup do jiného vojenského parku nepřála.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…