Vladimír Pelc: Letět by měl Petříček

30.01.2019 15:55

Internetové sdělovací prostředky přinesly informaci, že ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD) jmenoval Daniela Hermana členem Rady Česko-německého diskusního fóra.

Vladimír Pelc: Letět by měl Petříček
Foto: repro ČT
Popisek: Tomáš Petříček

Daniel Herman (KDU-ČSL, místopředseda) je znám svým mimořádným obdivem k landsmanšaftům, svou ideovou a osobní podporou sudetů. Spolu s P. Bělobrádkem, též KDU-ČSL, se aktivně politicky srazů sudetů účastní (zde). Adoruje je.

Je tedy zřejmé, že jako člen česko-německého diskusního fóra o ničem diskutovat nebude. V jeho případě půjde o pouhé přikyvování demagogickým tvrzením potomků německých československých občanů z bývalého pohraničí, kteří tehdejší Československo zradili, a mnozí z nich se podíleli i na vyvražďování našich občanů.

D. Herman se na twittrovém účtu hned se jmenováním pochlubil (zde): Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček mě jmenoval členem Rady Česko-německého diskusního fóra na období 2019/20. Vážím si toho, že mi ve jmenovacím dekretu vyslovil poděkování a uznání za dosavadní činnost ve prospěch rozvoje česko-německých vztahů.

Já patrně žiju v jiném státě, než Herman či Petříček. Nevím o ničem, co ve prospěch rozvoje česko-německých vztahů D. Herman pozitivního udělal. Vím o jeho systematickém lhaní o nacistické činnosti většiny bývalých německých občanů ČSR z pohraničních oblastí, kteří se dopustili vlastizrady, předků současných sudetů zdržujících se v uvedených organizacích.

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček si dovolil na uvedené jmenování kriticky zareagovat (zde). Objevily se tweety, že by měl Ovčáček, protože si dovolil kriticky se k tomu jmenování vyjádřit, z funkce mluvčího prezidenta na minutu letět. Vždyť co si dovoluje mít vlastní názor, že? Úředníček jeden.

Myslím si, že by měl z místa ministra zahraničních věcí letět T. Petříček. Svými názory, politickou orientací větší část našich občanů nereprezentuje. Naopak nám škodí.

Vladimír Pelc

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla