Vladimír Ustyanovič: Generálská odysea

27.10.2022 9:54 | Komentář

Sny mladých mužů mohou být různé, někdo chce být policistou, vojákem, někdo špionem a pro mnohé se tento sen stane skutečností. Cesta k dosažení vysněné mety je často nejen strastiplná, vyžadující mnohá odříkání, ale často v přeneseném slova smyslu vyžaduje osobní oběti. Čtenáři se určitě dovtípili, jak už titulek napovídá, že se jedná o v současných médiích nejskloňovanější jméno, a tím je jméno generála Petra Pavla, kterého dohání jim zamlžovaná skutečnost a tyto poznatky lezou ven postupně jako veš z chlupaté deky.

Vladimír Ustyanovič: Generálská odysea
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta republiky generál Petr Pavel

Nebudu nudit čtenáře, jaké byly a jsou parametry znalostí na příslušníky vojenské rozvědky, konkrétně na pomocníky vojenských přidělenců, takže žádní diplomaté, jak bylo záměrně prezentováno. Práce rozvědčíka se nejen snoubí se špičkově odbornou připraveností, ale rovněž s ideologickou zásadovostí. Psychologická prověrka je nedílnou součástí k výkonu výše zmíněného zařazení, mezi něž patří zejména charakterové vlastnosti jednotlivce. V některých případech, kdy výjimka potvrzuje pravidlo, daný jedinec přes tyto náročné testy proklouzne jako had v trávě. Když si dáme některé věci do souvislosti, tak velitel brigády v Prostějově, podplukovník Hudský, Petra Pavla ke studiu nedoporučil. Předseda celoútvarového výboru KSČ také výše zmíněného kandidáta nedoporučil. Položme si otázku, proč nevěřili jeho schopnostem, nebo takzvaným „všehoschopnostem?"

Petr Pavel se do školy lehce dostal a můžeme spekulovat, zda za tím nebyla aktivita jeho otce plukovníka Josefa Pavla, agenta vojenské kontrarozvědky. Rovněž se nabízí spekulace, zda třetí správa státní bezpečnosti, kterou byla vojenská kontrarozvědka, nechtěla mít u vojenské rozvědky spřízněnou duši.

Důležité svědectví podal podplukovník Jan Sovjak, zkušený pracovník vojenské rozvědky, který působil čtyři roky v Anglii, poté byl učitelem v ročníku Petra Pavla, kde přesně popsal, co bylo náplní frekventantů výše zmíněného kurzu. To, že Petr Pavel mlží, můžeme chápat tak, že má vzor v představitelích naší vládnoucí politické garnitury. Je to smutné, ale je to fakt a generál Petr Pavel se chce stát za každou cenu prezidentem bez ohledu na ztráty, tím myslím zejména ztráty na cti. Největší pohromu, kterou může čekat tento kandidát, je nejen, že bude nedůvěryhodný, ale že bude směšný. První krok již udělal, když budoucí první dáma paní Eva Pavlová roztřeseným hlasem četla poselství budoucí první dámy, jak konečně tato potencionální první dáma vrátí vážnost své funkci a nazvala to vnitřní obětí. Projev byl neosobní, pravděpodobně napsaný někým z Pavlových poskoků, kteří si na tom nedali moc záležet. Nabízí se historická reminiscence, když četla manželka prezidenta Gottwalda, Marta Gottwaldová, poselství dělnickým ženám.

Rád bych připomněl, jaké má v realizačním týmu experty kandidát na prezidenta Petr Pavel. Petra Koláře nebudu komentovat, má v tomto týmu absolutorium. Jméno Martyna Starého, který se nechutně vyjadřoval k poslanci Patriku Nacherovi v souvislosti s bývalým předsedou vlády Andrejem Babišem. Tento člověk má panickou hrůzu z toho, že by expremiér Babiš potvrdil kandidaturu a tím by bylo jasno o vítězi prezidentských voleb. Devastující by byla ztráta u koryt v týmu Petra Pavla. Dále, František Vrábel se prezentuje, že je expert na problematiku dezinformací. Z tohoto můžeme vyvozovat, že vytváří proti svým oponentům dezinformační akce. Možná by se více hodil do týmu cenzora ministra vnitra Víta Rakušana.

Nedělám si iluze o charakteru politiků a jak říká jedno známé pravidlo „žádný slušný člověk se nemůže živit vysokou politikou." Nepřijatelná je ale skutečnost, přes kterou nejede vlak, kdy politik a nejen politik je spojen s udavačstvím. Náš národ je na tyto udavače citlivý. Vzpomeňme, za druhé světové války, na vojáka výsadkáře Karla Čurdu, který měl na svědomí tisíce obětí. Jsem přesvědčen, že generál Petr Pavel nemá morální, ani odborný kredit, aby se stal českým prezidentem, čímž nenarážím na jeho IQ 107 jak bylo uvedeno v posudku od historika Blažka, který to našel v archivu bezpečnostních složek. 

Úvaha na závěr. Je rok 2025. Evropu obsadí čínská vojska. Generál Petr Pavel okamžitě požádá čínské úřady o prověrku spolehlivosti. Další krok, vytáhne z archivu záznamy o členství v komunistické straně a svou službu v NATO označí jako mladickou nerozvážnost, kterou si chce poctivě odpracovat v Čínské lidové armádě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…