Vladimír Ustyanovič: Nestranný pohled na revolučního marxistu Petra Uhla a skoro svatou Annu Šabatovou

07.03.2020 7:24

Jako první se budu věnovat dámě, Anně Šabatové. Vyrůstala v rodině politického funkcionáře Jaroslava Šabaty, který byl v 50. letech členem „trojek“, které rozhodovaly o tom, kteří studenti musí školu opustit, byl zastáncem stalinistického křídla KSČ a dopracoval se až do pozice člena ÚV KSČ a byl zvolen tajemníkem KV KSČ pro Jihomoravský kraj. V tomto duchu asi vychovával svou dceru.

Vladimír Ustyanovič: Nestranný pohled na revolučního marxistu Petra Uhla a skoro svatou Annu Šabatovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Anna Šabatová

Krátká odbočka – když někdo řekne, že bytostný komunista ze stalinistického jádra prozřel, tak je to podobné tvrzení, jako by někdo tvrdil, že naučí tygra být vegetariánem. V letech 68 a 69 si to mezi sebou rozdávaly dvě komunistické smečky – jedna takzvaně reformní, druhá protireformní. Ať už se to nazývá jakkoliv, komunistická strana byla a je nereformovatelná, stejně jako současná Evropská unie. Nejde o nic jiného než o moc za využití, respektive zneužití obyvatel. Můžeme ještě vzpomenout na komunistku 50. let Jiřinu Šiklovou, která stejně jako Jiří Ruml a stovky dalších prozřeli.

Anna Šabatová studovala od roku 1969 na Filozofické fakultě filozofii a historii a v roce 1971 organizovala spolu s otcem letákovou akci k parlamentním volbám.

Tady se na chvíli zastavím. Každý věděl, jak systém včetně represivních složek funguje, a muselo být jasné, jak to dopadne. Jedině psychopat zbavený soudnosti a rodičovského citu mohl riskovat zdraví a svobodu své dcery. Předpokládám, že každý rodič, který má své dítě rád a záleží mu na něm, mu dá v první řadě pocit bezpečí a nevystaví ho zbytečnému riziku, když ve své komunistické kariéře podělal, co mohl. Byl zavřený na 6,5 roku a Šabatová na 3 roky. Po propuštění pracovala jako úřednice, tak byl na ni ten systém nespravedlivý. Můžeme spekulovat, zda tam nebyla jiná úlitba ke státní moci.

V roce 1974 byli sezdáni s Petrem Uhlem, absolutně bizarní postavou naší politiky. Tento pro něj málo ideologický režim mu umožnil vystudovat ČVUT – strojní fakultu, poté začal učit na strojní průmyslovce. Prohlašoval o sobě, že je revoluční marxista, že je třeba více komunismu a založil spolek Hnutí levicové mládeže. Většina členů se hlásila k trockismu. Zakladatel Lev Davidovič Trockij preferoval vývoz revolucí po celém světě oproti Stalinovi, který se soustředil na vlastní zemi. Poznámka Lev Davidovič Trockij možná předběhl dobu, protože tento systém vývozu revolucí teď provádí v zájmových oblastech Spojené státy.

Éru ombudsmanky Anny Šabatové můžeme nazvat érou protičeskou, protiprezidentskou, hájící zájmy pochybných individuí, migrantů, diskriminující většinovou společnost.

Když ji vidíme na obrazovce, tak její výroky odpovídají myšlenkové hloubce banánové slupky.

Nebudu se zmiňovat o Kuřimské kauze, kdy Šabatová porušila zákon, ale budu trvat na tom, že člověk jejího typu, který chce zaplavit Českou republiku ilegálními migranty bez omezení pohybu, by měl být vymazán z jakékoliv funkce v české politice a internován. Tato aktivistka zneužila funkci ombudsmana jako malou Stb – výrok politika, se kterým se mohu absolutně ztotožnit.

Zeť Šabatové, Pirát Tožička, se proslavil výrokem, že kapitalismus je slabý odvar proti stalinismu.

Jsem přesvědčen, že tito Šabatové, Uhlové, Tožičkové vůbec nepochopili, že tady funguje jakási tržní ekonomika, že soukromé firmy nejsou vykořisťovatelé pracujících, ale dávají jim práci a výsledky soukromých firem plní rozpočet, aby z tohoto rozpočtu ukrajovali parazité, jako jsou politické neziskovky včetně výše jmenovaných.

Paní Šabatová, pan Uhl a další disidenti si neuvědomují, že lidé vědí, že byli za minulého režimu dotování tuzexovými poukázkami v částkách desetitisíců bonů od takzvaných imperialistů, proti kterým právě oni bojovali. Tomu se říká schizofrenie nebo ztráta paměti. Jeden z nich, Václav Havel, musel jezdit v Mercedesu, protože na jiné auto by si nezvykl. Tito disidenti a kotelníci nemuseli vstávat do práce, aby uživili své rodiny a stačilo najmout si nějakého důchodce, který v té kotelně za ně bude dělat. Se svými platy se mohli věnovat svým zálibám, bujarým večírkům, pitkám až do mrtva.

Tak prosím rodinu Šabatových, aby nechali lidi dýchat a zalezli někam do děr, hlavně aby už začali dělat něco opravdu užitečného. Nezištně, formou charity a ne s platem nadbytečné neziskovky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…