Vlaďka Vojtíšková: Referendum na Praze 8 radnice zkomplikovala, jak mohla

11.10.2014 12:40

Ráda bych Vás jako členka přípravného výboru referenda o hazardu na Praze 8 informovala o několika problémech, které se v průběhu referenda vyskytly. Oficiální tiskovou zprávu zašleme až po zveřejnění výsledků.

Vlaďka Vojtíšková: Referendum na Praze 8 radnice zkomplikovala, jak mohla
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

1) hlasovací místnosti se často nacházejí v patře daleko od volebních místností, ač by v některých školách mohly být hned vedle (stěžují si především starší občané a rodiče s kočárky)

2) volební komise ve škole Na Slovance mi na dotaz, zda voliče informují o referendu, řekla, že to mají od MÚ Praha 8 zakázané

3) cedule směřující k referendu jsou dost zastrčené a s malým písmem

4) na dobrovolníky, kteří opodál volebních budov informují voliče, že se koná s volbami i referendum (bez jakéhokoli navádění, jak mají hlasovat), někdo poslal Policii ČR. S jednou z dobrovolnic Policie sepsala i protokol, s druhým dobrovolníkem nic nesepisovala, neboť se ho zastala Městská policie, kterou předem o své aktivitě informoval, a ta proti ní neměla námitky.

Obáváme se, že tyto komplikace nejsou samoúčelné, ale že mají sloužit k tomu, aby nebylo splněno 35procentní kvórum pro platnost referenda. Dokládá to i citace mluvčí Prahy 8 týkající se informování o volební účasti:

"Vzhledem k tomu, že jeho platnost je závislá na účasti, nechceme průběžným zveřejňováním účasti ovlivňovat jeho výsledek," řekla ČTK mluvčí Prahy 8 Helena Šmídová.

http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/stavebnictvi/zpravy/lide-hlasuji-v-referendech-v-klanovicich-odvolilo-az-15-procent/1133255

S pozdravem

Vlaďka Vojtíšková
členka přípravného výboru referenda
www.8bezhazardu.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čím mladší uživatel internetu, tím víc trpěl za komunismu

20:30 Čím mladší uživatel internetu, tím víc trpěl za komunismu

Tento webový vtip připomíná dnes základní problém naší doby: totální nezájem o minulost, ignoranci h…