Výzva Romům: Nenechejme ze sebe vytvářet "rasistické agresory"

26.08.2011 21:34

Ondřej Giňa st., předseda RSF Rokycany. Publikováno na serveru Romea.cz.

Výzva Romům: Nenechejme ze sebe vytvářet "rasistické agresory"

Bratři a sestry,

události v Novém Boru a Rumburku pro nás vytvořily extrémní situaci, která spočívá v tom, že majorita zneužívá "událostí" k záměně skutečnosti. Z Romů se snaží vytvořit "rasistické agresory" a ze svých příslušníků "oběti romského rasového násilí."

Po našich dvacetiletých zkušenostech s rasovým násilím a postojem státních orgánů a institucí k jeho řešení je jejich postup v případě událostí v Novém Boru a Rumburku naprosto udivující!

Policie ČR je bezchybně operativní - padají trestní obvinění z mnoha trestných činů,
"událostmi" se dokonce zabývala Rada obrany státu a rozhodna o vyslání padesáti těžkooděnců, premiér Petr Nečas (ODS) se k "událostem" vyjádřil na tiskové konference přesně v tom duchu, jak to majorita očekává, starostové obcí a měst ze Šluknovska se setkali a rokovali o bezpečnostní situaci, média - rozhlas, TV, tisk "události" presentují jako "mačetový masakr" a užívají další dramatická vyjádření

SLEDUJEME téma Romové

Bratři a sestry,

to jsou skutečnosti, které pro nás mají nedozírný význam. Musíme si uvědomit, že obviněné vyšetřuje policie majority, žalovat je bude státní zastupitelství majority a soudit soud majority. S touto situací je třeba se vyrovnat. Proto vyzýváme všechny Romy:

nenechte se vyprovokovat příslušníky majority, každý případ slovního či fyzického napadení okamžitě hlaste na policii nebo na státním zastupitelství, evidujte každou událost, která ohrozí vaši bezpečnost, lidskou důstojnost či lidská práva, nenavštěvujte veřejná zařízení a veřejná místa, kde se můžete stát obětí provokace ze strany příslušníků majority, zůstávejte na autonomním území romských ghett, podávejte požadavky na obcích, městech, regionech, státu a Evropské unii na vybudování infrastruktury na autonomních územích romských ghett - vybudování škol, školek, hřišť, kulturních zařízení, zdravotních středisek, nákupních center, policejních služeben, zajištění dopravní obslužnosti atd.

Romští podnikatelé, začněte požadovat účast na realizaci miliardových zakázek státních a polostátních podniků a společností - Ředitelství silnic a dálnic, Státní fond životního prostředí, České dráhy, Letiště Praha, Státní fond dopravní infrastruktury, Silniční a železniční stavitelství, Správa železniční dopravní cesty, Státní lesy a další.

Dejte Romům práci, bezpečnost a důstojný život.

Představitelé romských organizací začněte žádat skutečné peníze potřebné pro vaši práci. Žádejte pomoc státu ve všech oblastech života, chraňte romské rodiny, mládež a děti - dejte jim šanci na lepší budoucnost !

Bojujme proti násilí, ať jej páchá kdokoliv.

Související:


Čtěte také:


Ilustrační foto: Hans Štembera


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Romea.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.