Zdeněk Joukl: Hospodští útočí na naše zdraví

20.12.2020 17:42

V televizi jsem viděl, a známí z některých měst mi to oznámili také, že některé restaurace vyvěsily státní vlajku, a v době stavu nouze „vesele“ porušují nařízení vlády proti šíření koronaviru. A to tím, že mají otevřeno.

Zdeněk Joukl: Hospodští útočí na naše zdraví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Půllitr piva, ilustrační foto

Osobně neznám lepší veřejnou možnost, jak se nakazit, než sedět naproti sobě v restauraci několik hodin a dýchat si viry do obličeje – roušku mimo konzumaci nemá totiž skoro nikdo. Že potom dojde i k nakažení rodinných příslušníků je samozřejmé. Toto je také, podle mne, jeden z hlavních důvodů, proč k nám již přichází třetí vlna pandemie.

Ptám se, co dělá státní a městská policie? Proč nedělají průběžné kontroly, a proč jen čekají na nějaké oznámení? Za co policii platíme, když nás nechá ohrožovat (seniory dokonce na životech) nezodpovědnými hospodskými, kterým je zisk milejší než zdraví a životy spoluobčanů?

Proč se také neozvou přetížení zdravotníci?

Zdeněk Joukl, praktický sociolog, nestraník, Senior roku 2013 atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…