Zdeněk Joukl: Situace s omikronem začíná být katastrofická

02.02.2022 21:58 | Komentář

Pan ministr zdravotnictví Válek obrovské nárůsty nakažených jednoduše zdůvodňuje nakažlivější variantou koronaviru. A nic víc.

Zdeněk Joukl: Situace s omikronem začíná být katastrofická
Foto: www.joukl.cz
Popisek: Zdeněk Joukl

Je možné, že jde o marketinkový tah jeho poradců. A to s cílem nesnížit popularitu ministra a vlády. (Podobně postupoval i bývalý premiér Babiš). Jenže situace, tam u nás dole, je jiná, než si pan ministr asi představuje. U nás se přibližně z 15 % nedodržují stávající Opatření vlády. Hlavně jde o nošení respirátorů v uzavřených prostorách! Obchody, pošty, lékárny, veřejná doprava. Všude tam vidím, možná hlavní, důvod nárůstu nakažených až na včerejší rekord 57.195 (k tomu ještě nutno připočíst několik tisíc opakovaně nakažených). Pravděpodobně se tak dostáváme na čelní pozice nakažených na milion obyvatel mezi všemi státy světa. Zhoršují se však i všechny ostatní hodnoty dodávané ÚZISem.

Jestliže vláda nezná realitu a nerespektuje ji, pak nemůže dobře rozhodovat, i kdyby měla sebe - profesionálnější složení. Což ovšem nemá. Stávající problémy s nedostatkem pracovníků v sociálních službách, s vyhořelým personálem v nemocnicích a s velkým množstvím žáků a učitelů mimo normální výuku  nutí nejen k zamyšlení, ale hlavně k aktivitě.

Jestliže se vláda rozhodla občany systematicky "promořovat" (i s rizikem poškození cév atd. po prodělání nemoci covid), pak by to měla občanům "na rovinu" oznámit, a nevymlouvat se jen na agresivnější mutaci viru. Jestliže k tomu nenajde odvahu, pak by měla urychleně zajistit kontrolu dodržování současných Opatření vlády. A to nikoliv domlouváním, které na Čechy neplatí, ale správním řízením a pokutami! Strkat hlavu do písku nebo hrát si na „chytrou horákyni“ jen zvýší počty mrtvých a nemocných s trvalými zdravotními následky a zahltí naše zdravotnictví. A to zodpovědní občané nechtějí.

Kdo to tedy chce?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

8:22 Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

Paní Černochová se zase "vyznamenala". Spolu s premiérem Fialou a také s bakalářem Lipavským, kdy si…