Zdeněk Lanz: Hrůza na Letné

02.11.2022 18:02 | Komentář

Nejdříve jsem si myslel, že jde o nějakou nevkusnou koláž jakéhosi slaboduchého rádoby šprýmaře. Až zpráva ČTK „Na vnitru visí vlajky ČR a Ukrajiny s podobiznou Putina ve vaku na mrtvoly“ mě vrátila do reality svátečního, ale zároveň smutného dne.

Zdeněk Lanz: Hrůza na Letné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na státní svátek 28. října byly na budově ministerstva vnitra vyvěšeny vlajky Česka, Ukrajiny a černý pytel s Putinem. Daňové poplatníky to stálo 50 000 Kč

Svátečního proto, že dne 28. října slavíme den vzniku samostatného státu, smutného proto, že náš současný stát, Česká republika, už není zdaleka tak samostatný, svobodný a demokratický, jak si to naši předci v roce 1918, ale i mnozí z nás po listopadu 1989 představovali.

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí

Ale to, co se objevilo v tento sváteční den roku 2022 na fasádě letenské budovy Ministerstva vnitra České republiky, mohlo být pro mnohé občany doslova šokem.

Podobizna ruského prezidenta Putina ve vaku na mrtvoly mezi vlajkami České republiky a Ukrajiny. Jak to jen nazvat? Nevkus, hnus, hrůza, zvrhlost? Slov se mi nedostává.

Ale pouze tímto konstatováním by instalace tohoto „politického škváru“ odbyta být neměla. Máme přece orgány činné v trestním řízení a jejich povinností je prověřit, zda tímto nedošlo k porušení zákona.

Nejsem právník. Přesto si dovolím malou nápovědu pro ty orgány činné v trestním řízení, které se nebojí udělat krok proti stávajícímu režimu. Mohl by to být § 364 trestního zákoníku - podněcování k trestnému činu.

(zprávu ČTK najdete ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…